KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ők NEM háborús menekültek, minket akarnak azzá tenni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Én aztán nem vagyok az a fajta, aki a fészbukon osztogatja meg a gondolatait, de ma valahogy csak nem akar eltűnni a késztetés, hogy megosszam a gondolatom a világgal…

Kedves Mindenki, aki szerint segítsünk a háborús menekülteken,és fogadjuk be az ide tartó tömeget! Teljes méretekben egyet értek Veletek. Segítsünk. De! Nem tudom tisztában vagytok e azzal, hogy is viselkedik, egy háborús menekült. Elmondom, mert én tudom. Itt, a magyar-horvát határ mellett, nekünk, itt élőknek volt részünk találkozni háborús menekültekkel. Nem is volt az olyan rég, amikor a teraszon állva az ember hallotta, sőt látta a bombák hangját és fényét, mert a „szomszédban” háború volt.

Nem is volt az olyan rég, amikor az Édesanyám és Édesapám szinte gondolkodás nélkül fogadta be, és nyújtott menedéket egy idősebb házaspárnak, akik a háború elől menekültek. Nem is volt az olyan régen, hogy hónapokig éltek nálunk, először csak ketten, aztán többen, mert jött a lányuk, és az unokák. Többen voltak ők, mint mi, háziak.

A fiúk nem jött. Ő védte a saját hazáját a szomszédban, a háborúban. A vőjük sem jött. Ő is védte a hazáját. Tudjátok hogy kerültek hozzánk? A határon jöttek. Nem, nem a zöld határon. A rendesen, ahol illik. Nem volt sok pénzük. Tudjátok miért? Mert ha akarták volna sem tudták volna „pénzzé tenni mindenüket”, mert ahonnan jöttek, háborús övezet volt. Ott senki nem akart venni semmit. Ha akart volna sem tudott volna. Mégis mit vett volna meg? A géppuskával megsorozott lyukacsos ablaktalan házat, vagy azt, amelyiket bomba találat ért, és már csak a romja volt az egykori háznak? Szóval nem voltak tele pénzzel. Éltek abból a kevésből ami volt nekik, és abból a kevésből, amit a szüleim adni tudtak nekik. Nem voltunk gazdagok, de szó nélkül, gondolkodás nélkül menedéket adtunk nekik. Nem pár napra, nem is pár hétre. Hónapokra.

Ők nem hagytak maguk után és maguk körül szemét hegyeket. Nem fenyegettek meg minket. Nem követelőztek. Nem vágták hozzánk sem az ételt, sem az italt, amit kaptak tőlünk. Csendben, szerényen, szinte szégyenkezve elfogadták amit kaptak. Nem akarták ránk erőszakolni a saját ételeiket, sem a szokásaikat. A vallásukat pláne nem. Ahol tudtak segítettek. Majd amikor eljött az idő, hogy visszatérhettek a saját hazájukba, hálával búcsúztak tőlünk. Ilyenek a háborús menekültek. Tudjátok kik a háborús menekültek? Nők, gyerekek, idős férfiak. Ők voltak nálunk is. Nem életerős fiatalemberek. Ők nem voltak nálunk. Más dolguk volt. Védték a hazájukat.

Ha valaki ismer, hát az tudja rólam, hogy én aztán ha tehetném mindenen, és mindenkin segítenék. A párom és a barátnőm szerint én magam vagyok a Világbéke. Ezzel cinkelnek. De sajnos, még nekem, a „vilagbékének” is észre kell vennem, hogy ezek az emberek nem kellenek nekünk. 10-ből 9 nem tisztességes szándékkal jön. Ezekről az emberekről nem a segíteni akarás érzése lesz úrrá rajtam. Ők NEM háborús menekültek. Ők minket akarnak azzá tenni.

Király Anita – Siklós, Baranya megye, 2016. október 3.

Forrás: Facebook

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

7 thoughts on “Ők NEM háborús menekültek, minket akarnak azzá tenni

 1. Ez a szelíd és bölcs írás sajnos nem fog eljutni a NO BODER, a MIGRATION AID, és hasonló szenny-szervezetekhez, melyeket Soros pénzel, hogy a káoszt elmélyítsék, (Pont most olvastam itt a Káosz Királynője című kis hírt, hát ez jellemző ezekre a soros-féle politikusokra és az általuk támogatott ‘civil’ szervezetekre.)
  Sajnos nem fog eljutni a német vörös királynőhöz Merkelhez, sem az UNIO ostoba vezetőihez.
  Nem értem, hogy még idehaza sem, még sokszor a kormányban sem fogalmazódik meg pontosan és élesen, tettekben is határozottabban ez, amit Király Anita megfogalmazott.
  Már régen vissza kellett volna állítani a határőrsséget, és nem csak 8 km. mélységben, hanem a teljes ország területére kiterjesztve kellene alkalmazni a jogi határzárat, s én „rohadt fasiszta” a tűzparancsot is élesíteném, ahogy az USA és IZRAEL teszi.
  Hogy hamarosan itt óriási bajok lesznek az nem is kérdés, hogy fel vagyunk-e, vagyis a politika felkészült-e, az viszont világosan látható, hogy nem.

 2. Gratulálok Anita! Ilyenek oda-vissza a magyarok, ezért nem kellenek idegenek, mert mégjobban megrontanák az egészséges egymáshoz viszonyulást.

 3. olyan, hogy „háborús menekült”‘, olyan nincs. Csak kétféle „menekült” van. Az egyik a „politikai menekült”, a másik a gazdasági;. Csak az elsonek jár a menedék jog, olyan ‘eltartás’, amelyet ma sok európai állam ad a szíriai és iraki menekülteknek …

  na azon kritériumok, amelyek ezt meghatározzák, már 1951 óta az ENSz álltal rögzítettek. Ezek EGYENI dolgok és nem kimondottan közösségi. Csak akkor közösségi, ha egy etnikum, egy vallási közösség van, volt otthonában veszélyeztetve …

  azt mondanám, hogy a legjobb, a megbízhatóbb garantia arra, hogy ez fennáll a menekült-jog kéro esetében az az …, hogyha ez megszunik, akkor az haza kivánkozik menni. Az egy gazdasági pedig mindíg
  maradni akarna …

  mindenek elott rendet kellene csinálnunk Szíriában és Irakban …, hogy
  a háború álltal elriasztott emberek haza ttudjanak térni (persze anyagilag segíteni kell ezen országokat a károk részleges rendbetételéhez. Hogy egy élheto körülmények közé menjenek
  vissza …

  egész más pl-ul a szíriai, iraki keresztények esete. OKet ezért, a
  vallási hozzátartozásért bántalmazták. Na ott még az sem segít,
  ha a háború megszunik. Ugyanis a gyulölet irányukban a háború
  után is fennmarad …

  szeretettel; L

 4. T Kiraly Anita tokeletessen igazad van es jolatod a valos problemat csodalatossak a szuleid es az ahogy neveltek teged, igen a bajbajutottakon segiteni kell es onzetlenul, de abajba jutotnak kell megkoszoni tudni es alkalmaszkodni azokhoz akik segitenek rajtuk.Nevhasznalat nelkul nincs igaza annak aki azt irja nincs haborus menekult cask, valoszinu sosem eltel meg haboruban vagy kozvetlen utanna. en a batyan es a szuleim igen en meg karon ulomikor mar az oroszok elleptek az orszagunkat rend vedelem sehol az emberek tomegestul vandoroltak minden fele keresik a lehetoseget a megelhetest biztossan halotatok rolla mit is csinaltak az oroszok a Magyar nokkel es ferfiakkal es hogy miert ezeknek az embereknek bizony elkellet a segitseg anyam meselte mi valahogy at kerultunk Romaniaba apam Temesvari szuletesu ott eltek a rokonaink csalad tagok.en nagyon beteglettem es kozelebbi kapcsolatban kerultem a hallalal, 6-7 honapossan nem sok beleszolasom volt a dologban egy roman orvosno vet gondjaiban es a roman csalad fogata be anyameket segitetek oket mindenben a gyulolt Romanok azokban a nehez orakban vigasztaltak anyamat patyolgattak engem a haldoklot nem reszletezem hisz en is csak anyam elmondasabol tudom, vegul is elmaradt a temetes koszonet annak a Roman csaladnak es a Romandoktorneninek es tetek onzetlenul mikor anyam felkinalta erte a jeggyurujet elharitottak es meg elelemmel is ellatak oket igy kerultek vissza Magyarorszagban velem eggyut. Tehat a baj osszehozza az embereket mindeggy milyen a vallasa nemzetisege cask az nem mindeggy hogyan adjuk vissza az emberek josagat a bajban .

 5. Azt hiszem nagyon sokan nem erzik at Magyar honban mit jelent a haboruban elo embereknek a haboru,Sokot meg sosem latott haborut csak moziban es azt hiszitek az igazi haboru is olyan pl az orosz katona csokoladet ad Magyar kisgyereknek, Amerikai katona konzervot nyujt a nemet aszonynak kenyeret az ehezoknek ti elvagytok deformalodva butitva mikor ezeket elhiszitek Amerika szabadsagot demokraciat visz Kuvaitnak mikor felszadaditja a deszert haboruban szadat csapataiotol. Es az igazsag az oroszok nem adtak csokoladet nekunk mert nekik sem volt meg ennivalojuk sem 1956 ban en meg olyan fekete komisz kenyeret nem lattam mint az oveke volt azt hittuk szen ettek a kaposztat aztan 1958-59 ben kaptak a Magyarotol a feher buza kenyeret a hust es a kulturalt enivalot es sirva mentek haza mikor haza rendelte oket a politika nehogy nagyon hozza szokjanak a tulzott kenyeszteteshez. Vagy az amerikaiak en beszelgetten kuvaitbol nalunk tanulo egyetemistakkal Australiaban az olajat vittek ademokracia elmaradt es a korhazak es iskolak epitese is de az olaj ejhordasa az nem az mais program.Igen t Magyarok ok is haborus menekultek es mi is felelossek vagyunk azert mert naluk haboruvan mit keres ott a Magyar katona szolgalja az amerikaiak erdekeit es mi lessz ha egyszer befejezodik majd megint rajtunk verik el a port mint tettek azt ket villaghaboru utan,Termeszetessen ha most tovabb folytatnam ami meg ide kivankozik akkor beindulna a merhetettlen mocskolodas az ellenem iranyulo ellenszerv mert en cask magyarul tudok de nem vagyok az kuldenenek vitezi szabajzatokat stb stb igen segiteni kellene de nem azoknak akik teroral felelnek a josagert Bekellene fejezni a haborut es lehetove kell tenni hogy az ottani emberek bekeben elhessek az eletuket nem nekunk kellene meg mondani hogy hogyan az az o eletuk vallasuk es a mienk pedig a mienk mi sem akarnak hogy masok szabjanak felteteleket mikkent is eljuk az eletunket el kell oket is ismerni hisz ok is tortenelmi nemzetek nem csak mi europaiak amcsik. De igen haborus menekultek, mi a kultur emberek tetuk oket azza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük