KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Netanjahu Izrael „második függetlenségi háborújának” minősítette a Hamász elleni csatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli hadsereg megkezdte a Hamász fegyveresei elleni háború „második szakaszát” a Gázai övezetben – közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök szombat esti televíziós beszédében, figyelmeztetve a polgárokat, hogy készüljenek fel az előttük álló hosszú küzdelemre.

„A háború első heteiben hatalmas légicsapásokat indítottunk, amelyek súlyos csapást mértek az ellenségre… Sok terroristát likvidáltunk”

– mondta beszédében a miniszterelnök.

Az izraeli légitámadások három hete alatt a gázai halálos áldozatok száma meghaladta a 8000-et, „akiknek a fele gyermek” – közölte a Hamász által ellenőrzött palesztin enklávé egészségügyi minisztériuma vasárnap kora reggel az AFP-vel. Továbbra sem világos, hogy az áldozatok közül hányan voltak ténylegesen harcosok.

„Azonban még csak az út elején járunk. A Gázai övezeten belüli harc nehéz és hosszú lesz”

– figyelmeztetett Netanjahu, miközben hangsúlyozta, hogy

„ez a második függetlenségi háborúnk. Ez a mi küldetésünk, a mi életcélunk, és együtt győzni fogunk”.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hadműveletének kiterjesztése csaknem három héttel azután történt, hogy a Hamász fegyveresei meglepetésszerű támadást indítottak a zsidó állam ellen, rakétákkal bombázták az izraeli városokat, és rajtaütöttek a gázai határ közelében lévő településeken. A háború kezdete óta mintegy 1400 izraeli halt meg, és több mint 200-at ejtettek túszul izraeli illetékesek szerint.

„Tegnap este további szárazföldi erők léptek be Gázába, ami a háború második szakaszának kezdetét jelenti, amelynek célja a Hamász katonai és politikai képességeinek megsemmisítése és az elrabolt állampolgáraink kiszabadítása”

– közölte Netanjahu.

Izraeli harci gépek péntek és szombat éjszaka folyamatosan légicsapásokkal bombázták Gázát, miközben szárazföldi csapatok és páncélosok hatoltak be a palesztin enklávéba. Nem világos azonban, hogy a jelenleg is zajló „kibővített” szárazföldi hadműveleteket követi-e egy nagyobb invázió. Félő, hogy egy teljes körű invázió súlyos izraeli áldozatokkal járhat, és eszkalációt válthat ki más regionális szereplőkkel, például a libanoni Hezbollah mozgalommal.

Ez is érdekelheti:  Ezért hazudik, aki az oroszországi szankciók sikeréről beszél - íme...

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük