KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Népszavazás: hazánkban törvény írja elő, hogy kötelező a jogszabályok EGYÉRTELMŰ megfogalmazása

Pázmány Péter Katolikus Egyetem,

Jog- és Államtudományi Kar dékánja számára

Tisztelt Varga Zs. András Dékán Úr!

A Kossuth rádió „Tettenért szavak” c. műsorában Arató Balázs tájékoztatását hallottam arról, hogy hazánkban jogszabály írja elő, hogy kötelező a jogszabályok EGYÉRTELMŰ megfogalmazása. Egyetemük oktatója megemlítette, hogy előfordul: a bíróságok jogszabály-értelmezési vita esetén NYELVÉSZT hívnak szakértőül.

Az Ön tanácsát kérem az alábbi kérdéssel kapcsolatban:

Takács András ÖMP-elnök 2016. július 3-án kérést intézett a Köztársasági Elnök Úrhoz, hogy a migránsokkal kapcsolatosan a „hivatalosok” által már elfogadott, de VITATHATÓ ÉRTELMEZÉSŰ népszavazási kérdést még a népszavazás napjának kitűzés előtt adja vissza a parlamentnek, egyértelművé fogalmazás céljából.

Az alábbi válaszlevélből kiderül, hogy Takács András levelét a Köztársasági Elnöki Hivatal 2016. július 3-án FOGADTA.

(Takács András ugyanazt a levelét 2016. júl. 4-én postán is elküldte a KEH címére.)

Ennek ellenére, a rádióhírekből értesültem, hogy 2016. július 5-én a Köztársasági Elnöki Hivatal kihirdette a népszavazás kitűzött dátumát: 2016. október 2-át!

A gyors reagálásból nyilvánvaló, hogy mégis csak a vitatható értelmű népszavazási kérdés eldöntésére kell/lehet majd szavaznunk! – DE HOGYAN?!

Mit tehet a tanácstalan választópolgár ebben a helyzetben?

Hogyan szavazzon majd úgy, hogy a döntése – többségi döntés esetén – valóban ne legyen akár visszájára is fordítható?

Kérem, szíveskedjék elolvasni Takács András csatolt levelét, amelyben részletezi a problémát!

Tanácsát és jogtudósi esetleges intézkedését a népszavazási kérdés egyértelművé fogalmaztatása – például két egyértelmű kérdésre bontása – iránt előre is megköszönöm!

Tisztelettel:

Kincsesné Salca Mária

magyar választópolgár,

Budakalász, Erdőhát u. 3541/29. hrsz.

06 70 333-6732

kincsesne@t-online.hu

Melléklet:

Feladó: KEH.HU <no-reply@keh.hu>
Dátum: 2016. július 3. 18:18
Tárgy: Tisztelt Összefogás Magyarországért Párt, üzenetét megkaptuk.
Címzett: omp.level@gmail.com

KEH-fejléc

KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI HIVATAL

Tisztelt Levélküldő!

A Köztársasági Elnöki Hivatalnak küldött üzenetét megkaptuk. Levelének feldolgozását megkezdtük, szíves türelmét kérjük.

Tisztelettel:

Köztársasági Elnöki Hivatal


Az Ön üzenete:

Kérném a levelünket Áder János köztársasági elnök részére továbbítani.

Takács András


Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

7 thoughts on “Népszavazás: hazánkban törvény írja elő, hogy kötelező a jogszabályok EGYÉRTELMŰ megfogalmazása

 1. Egészen jól jön ez a levél. Hogy mi lesz a vége, az csak a végén fog kiderülni. Addig viszont megpróbálok jósolni.
  Áek deréknak (ide értve a fideszes köröket is) nem értelmezési problémáik vannak, tehát a népszavazásra bocsátandó kérdésen nem fognak változtatni. Viszont most pihenteti a neki feltett kérdést, mintha azon törné a fejét. Valóságban a választ éppen úgy kigondolták, mint a kérdést. És azt fogják az ÖMP részére postázni.
  Aki még nem kapott elég határozatot, végzést ügyészektől, netán akár főügyészségtől, vagy egyéb szervtől, az azt gondolhatja, hogy a jogot olyan szemszögből vizsgáló emberekről van szó, mint ahogy általában hiszik. Kiállítást rendezhetnék azon iratokból, amelyekben az általános iskolát éppen súroló szintű logikai levezetésekkel utasítanak el oda-vissza levezetett érveken alapuló kéréseket. Ilyen például a CXCI. törvény. De akadtak az E-ON törvénytelenségei miatt szóvá tett kifogások is.
  A ,,köztársasági elnök úrnak” küldött levélnek azonban van egy része, amely komolyan érdekelni fogja ,,őméltóságát”. Mégpedig az a megszólítás, hogy Köztársasági Elnök úr (nem tudom, előtte volt-e a ,,Tisztelt” szó is, de a köztársaságielnöközésen van. Mert az arról árulkodik, hogy a levélküldő elfogadta Ádert köztársasági elnöknek. Hát erről van szó. Mert ebben benne van Orbán elfogadása is miniszterelnöknek. Nem kötözködök, hanem tény, hogy aki elfogadja a rendszer vezetőjét, az elfogadja a rendszert is. De aki elfogadja a rendszert, annak mi baja lehet vele, hogy mindjárt a köztársasági elnökhöz fordul? Ugyanis léteznek lehetőségek a jogi problémák orvosolására is, erre van a legmagasabb szinten a Legfőbb Ügyészség.
  Valójában a legfőbb ügyész a demokratikus jogrend főfője, aki még az Alkotmánybíróságot is megrendszabályozhatná, hiszen őt nem köti semmi, neki az a dolga, hogy…
  ,,A Magyar Köztársaság Ügyészségéről a Magyar Köztársaság Alkotmánya XI. fejezete rendelkezett. Eszerint az ügyészség gondoskodik a személyek és szervezetek jogainak védelméről, valamint az alkotmányos rendet és az ország biztonságát sértő minden cselekmény következetes üldözéséről. Jogokat gyakorol a nyomozással kapcsolatban, képviseli a vádat a bírósági eljárásban, felügyeletet gyakorol a büntetés-végrehajtás törvényessége felett és fellép a törvényesség védelmében – mindezt kizárólag a törvényekben meghatározott esetekben és módon.”
  https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cgy%C3%A9szs%C3%A9g
  Elérhetőségek:
  http://www.mklu.hu/repository/mkudok4758.pdf
  Tehát a legfőbb ügyész akár le is tartóztathatná az egész országgyűlést, ha tagjai törvényt sértenek. Igen ám, de az ügyészeket – pincétől a padlásig – az Országgyűlés nevezi ki, közvetve vagy közvetlenül. Az Országgyűlést ebben a pillanatban a Fidesz uralja, a Fideszt pedig Orbán Viktor. Ő fölötte a cionista világrend vezetői állnak, így a magyar országgyűlés is az ő ,,fennhatóságuk” alá tartozik.
  Ha pedig főügyész leakarná tartóztatni a háttérhatalom védnöksége alá tartozó magyar Országgyűlést, vagy végeznének vele, vagy olyan helyzetben találná magát, amely mások hajlandóságát is elvenné attól, hogy helyébe kerülve a főügyész nyomdokaiba lépjen. De mit keres itt Áder, akinek semmi más dolga nincs, mint belevigyorogni a kamerákba? Hiszen semmilyen hatalma nincsen. Ő semmit sem tehet.
  Ezért aztán nem is fog.
  De azért jobb tudni, méghozzá előre, mint utólag.

 2. Kristálytiszta levezetés! Csupán annyit tennék hozzá, hogy valójában Ádert is Orbán „nevezte ki”, ami további garancia arra, hogy „falrahányt borsó” minden, amit neki címeznek.

  1. Tulajdonképpen orbán-diktatúra van:
   parlamentben 2/3-os többségben pártfegyelemmel, tulajdonképpen Vétó-Puccsot hajtottak végre a választóik jóvoltából. Az államelnököt orbán nevezi ki, aki ezek után kilép a pártból, mivel a törvény előírja, hogy nem lehet párttag. Színjáték az egész. Az MNB elnöke szintén OV produktuma, ahogy az AB is, annak elnökével együtt.
   Ebben a médiának hatalmas szerepe van, mert nem tájékoztatják a választókat a valós helyzetről.

   1. Sajnos (!) akkor úgy jó, ahogyan írtam a Polgári Nyilatkozatban, az Alaptörvény vonatkozó rendelkezésére hivatkozva törvénytelennek kell nyilvánítani az Országgyűlést.
    ….És népfelkelést robbantani ki az alkotmányos rend bevezetése érdekében.
    Ha ezt Polt Péter olvasná – letartóztatnának merénylet kísérletének vádjával, mint aki halálra akarta röhögtetni Orbánt. Pedig az az igazság, hogy az alkotmányos rendet bevezetni kellene, mert eddig csak papíron létezett, gyakorlatban nem. És máshol sem a világon.

 3. Minden változást vérrel kell fizetni ott, ahol nincs ész.
  A tolvaj pedig mindég öt perccel a rendőr előtt van.
  Ma pedig úgy-e nem nagyon érdemes meghalni azokért,
  akik a megvívott győzelem után lesznek HŐSÖK.

 4. Sajnos „ez régen is így volt,a hősök(?) a Mártírok feje felett koccintottak.

 5. T.Romek Úr!
  Egyre szimpatikusabbakat ír,és ráadásul igaz is!
  (nem sértés)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük