KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németország az Északi Áramlat 2 „leszerelését” javasolja

A németországi Szabad Demokrata Párt (FDP) parlamenti csoportja az Északi Áramlat 2 vezeték szétszerelésének ötletével állt elő – írja a Die Welt. Megjegyzik, hogy Németország olyan álláspontot kíván felvenni, amely lehetővé teszi az ország számára, hogy a lehető leghamarabb leállítsa az energiaforrások vásárlását Oroszországtól és Fehéroroszországtól.

Az Északi Áramlat projekt a kezdetektől A Kreml geopolitikai projektje volt, amelynek célja Ukrajna elszigetelése. Ezért az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítése jelentős elégedetlenséget okozott és elszigetelte Németországot – a jelentés szerint.

A z FDP tagjai meg vannak győződve arról, hogy az orosz „agressziót” csak gazdasági intézkedésekkel – szankciókkal – lehet megfékezni. Szerintük az első eredmények már láthatóak.

Korábban Robert Habeck német gazdasági miniszter azt mondta , hogy a minisztérium nem folytat közvetlen tárgyalásokat a Gazprommal és nincs szüksége arra, hogy télen az Északi Áramlaton keresztül gázt szállítsanak az országba. Véleménye szerint, Berlin „semmiképpen sem” támaszkodhat Moszkvára és a Gazpromra az energiaforrások beszerzésének tekintetében.

Az Északi Áramlat vezeték az Orosz Föderációból az európai országokba irányuló gázszállítás fő útvonala. Jelenleg karbantartási munkálatok miatt átmenetileg szünetel a gázszállítás (augusztus 31-től szeptember 3-ig).

 

Kiemelt kép: Bodo Marks/dpa/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük