Németország az Északi Áramlat 2 “leszerelését” javasolja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A németországi Szabad Demokrata Párt (FDP) parlamenti csoportja az Északi Áramlat 2 vezeték szétszerelésének ötletével állt elő – írja a Die Welt. Megjegyzik, hogy Németország olyan álláspontot kíván felvenni, amely lehetővé teszi az ország számára, hogy a lehető leghamarabb leállítsa az energiaforrások vásárlását Oroszországtól és Fehéroroszországtól.

Az Északi Áramlat projekt a kezdetektől A Kreml geopolitikai projektje volt, amelynek célja Ukrajna elszigetelése. Ezért az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítése jelentős elégedetlenséget okozott és elszigetelte Németországot – a jelentés szerint.

A z FDP tagjai meg vannak győződve arról, hogy az orosz “agressziót” csak gazdasági intézkedésekkel – szankciókkal – lehet megfékezni. Szerintük az első eredmények már láthatóak.

Korábban Robert Habeck német gazdasági miniszter azt mondta , hogy a minisztérium nem folytat közvetlen tárgyalásokat a Gazprommal és nincs szüksége arra, hogy télen az Északi Áramlaton keresztül gázt szállítsanak az országba. Véleménye szerint, Berlin „semmiképpen sem” támaszkodhat Moszkvára és a Gazpromra az energiaforrások beszerzésének tekintetében.

Az Északi Áramlat vezeték az Orosz Föderációból az európai országokba irányuló gázszállítás fő útvonala. Jelenleg karbantartási munkálatok miatt átmenetileg szünetel a gázszállítás (augusztus 31-től szeptember 3-ig).

 

Kiemelt kép: Bodo Marks/dpa/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások
%d bloggers like this:
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkolót észleltünk!!!

Kérjük engedélyezze az internetfigyelo.com -on a reklámok megjelenítését azzal, hogy kikapcsolja a reklámblokkolót a böngészőjében!

Ezzel segíti a honlap működtetésének fenntartását.

Köszönjük!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock