KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nemcsak Gyurcsány, az oroszok is készülnek: úgy tűnik, rengeteg tankot vontak össze Dél-Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha a felvétel nem egy propaganda-videó, akkor esély is mutatkozhat egy orosz ellentámadásra.

Miközben az ukránok saját állításuk szerint már csak 30 kilométerre vannak Herszontól, úgy tűnik, az oroszok is a Krím-félsziget védelme szempontjából kulcsfontosságú város köré csoportosítják erőiket.

Legalábbis ez derül ki egy, a közösségi médiába feltöltött friss videóból, amit a Portfolio szúrt ki.

Az alábbi felvétel állítólag Herszon térségében készült (talán a Krímben), számos orosz páncélozott harcjármű látható rajta: elsősorban T-72-es és T-80-as harckocsik, BMP gyalogsági harcjárművek, MT-LB-k.

„Összehozták a disznók a szomorú osztagot, bosszúra készülnek” – ezzel a kommentárral osztotta meg a videót az Igor Girkin nevű felhasználó.

Lehet, hogy a mostani videó megint csak elrettentési / propaganda célt szolgál és semmilyen támadás nem készül valójában Herszon térségében.

Logikus lenne azonban egy nagyobb támadás megindítása Herszon térségében, melynek célja lehetne, hogy megtörjék az ukránok elmúlt hetekben mutatott előrenyomulását. Ha ez sikerül és visszatolják az ukránokat Mikolaiv városig, jó esély van rá, hogy legalább részben sikerül majd kompenzálni a harkivi összeomlás totális kudarcát – elemez a Portfolio.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: