KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem unatkoztak Pókáék, megtették a Bankár-túrát (videókkal)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem adom a házamat

Póka Lászlónak, a „Nem adom a házamat mozgalom” vezetőjének beszámolója

Izgalmasan alakult január 13-a is a mozgalom aktív tagjainak. Hasonló események várhatók a közeljövőben is. Január 13. üzenete: Úgyis az lesz, amit a nép kar.

Gyakran úgy történik velünk, hogy együtt intézünk ügyeket. Így volt ez ezen a szép januári napon is. Aztán ha együtt vagyunk, mindig történik valami érdekes is. Néha annyira érdekessé válik, hogy több rendőr is kíváncsi lesz ránk.

 

HA nép valamit akar, akkor azt meg fogja tenni.

HA valahova be akarunk menni, akkor bemegyünk.

HA nem akarunk fizetni, akkor nem fogunk.

HA el karunk valakit zavarni, akkor el fogjuk zavarni.

 

Az alábbi címszavak voltak jellemzőek mai napunkra:

Kúria

Györgyike tárgyalása

V. kerületi rendőrég

FHB

Erste

K&H

Országgyűlés irodaháza

Csányi

Matolcsi

Egy kis játék hazafelé

 

Györgyike tárgyalására érkezve ismét a Kúria előtt találtunk helyet. Ha már így alakult, és a felhők is elvonultak feldíszítettük a harci Opelt. A rendőrségnek annyira tetszett, hogy videóra is vették. Ez azért különösen érdekes, mert amióta megtiltották, hogy a kúria előtt demonstráljunk, már a második alkalommal hirdeti a feldíszített kocsi, hogy mennyire fontos a jogállam, és mennyire jelentéktelenek a kifosztók, és az ő érdekeik.

Amíg a kocsink tette a dolgát, mi részt vettünk Györgyike tárgyalásán. Györgyike nagyon ügyesen, és bátran szólalt fel többször. A tanács hosszabb szünet úgy döntött, hogy az I. foknak újból kell tárgyalnia az ügyet. A végrehajtás természetesen felfüggesztve marad. (Talán évekig) Végrehajtót pedig nem fogjuk látni a Krisztina Hotel közelében.

Érthetetlen módon több politikus képe a törvényszék piszoárjaiból kacsintott ránk. Volt, amelyiktől meg is ijedtem. Később ezeket többen a szemetesben látták.

Mindenki oda kerül, ahova való.

Ez is érdekelheti:  Bíróbotrány: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

Ezt követően néhányan elmentünk az V. kerületi Rendőrkapitányságra, hogy elhozzuk azokat a videókat, amiket november 14-én a rendőrség készített rólunk az Országgyűlés Irodaházában. Jó érzés, hogy a rend őrei állandóan kameráznak minket.  Ezek a videók is hamarosan láthatók lesznek. Leginkább arra akarjuk használni, hogy bizonyítsuk, nem volt semmiféle ellenállás részünkről.

Miközben a kufárok házába igyekeztünk, beköszöntünk az FHB-ba. Átadtuk Ilonka üdvözletét. Természetesen nem hagytuk ki a többi útba eső bankot sem. Az Erste, és a K&H alkalmazottai is akkor voltak igazán vidámak, amikor kifelé jöttünk.

A fehérházba azért mentünk, hogy végre megtudjuk, hogy miért vagyunk kitiltva, ki tiltott ki, stb. Látszott, hogy nem örültek nekünk. A tudakozványt sem akarták átvenni. Mikor ismét ki akartak vezetni, megérkezett Z. Kárpát Dániel, és ígéretet tett, hogy a beadványainkat eljuttatja az illetékeseknek. Itt ismét megfenyegettek, hogy ebbe a házba soha többet nem mehetünk be. Ez jó előjel, mert ez után általában el szoktunk látogatni hazaáruló Kövér Lászlóhoz. A lakására.

Lehet, hogy ismét így lesz?

Elbúcsúztunk egymástól, és hazafelé indultunk. Most, hogy szinte minden kivezető utat fizetőssé tettek, kicsit eltévedtünk az ingyenes szakaszok keresése közben. Azon kaptam magam, hogy a Laura úton vagyok. Pontosan az első számú uzsorás Picsányi házánál. Meglepődve láttam, hogy többen sétálgatnak az utcában. Mivel nagyon elfáradtam, egy székre ültem a kocsibeálllóval szemben. Alig telik el néhány perc, megérkezik egy autó füstölő motorral. Kiderült, hogy felforrt a vize. Még javában folyt a szerelés, amikor több rendőrautó is érkezett. Az utcában sétálgató emberekkel beszélgetésbe elegyedtek a szolgálatot teljesítő személyek. Hangosan felolvasták a kocsinkon lévő feliratokat. Úgy gondolom, hogy ezeket a házban is hallották. Míg folyt a csevely, amikor valaki jelezte, hogy tudja, hol lakik Matolcsi. Nagy izgalommal vártam a címet, mert nagyon nem tetszik, hogy herdálja a pénzünket, és még fel is háborodik, ha ezért számonkérik. Látszik, hogy teljesen mindegy, hogy a rendőrség és a bíróság Csányi parancsára megtiltja-e, hogy véleményt nyilvánítsanak az emberek.

Ez is érdekelheti:  Nagy István: a magyar mezőgazdaság kitörési pontja a minőségi termelés

HA valaki ki akarja mondani a véleményt ki fogja mondani.

Mivel a Gereben utcáról úgy tudtam, hogy a közelben van, így gyalog indultam oda. Voltak akik követtek. Mások autóval próbálták megtalálni. A gyalogosoknak volt egyszerűbb dolga a sok lépcsős utca miatt. Az autóval címet keresőket egyenként több rendőrautó is kísérte. Ekkor lettünk biztosak abban, hogy bizony a XII. kerület nagyon veszélyes hely lehet, ha az idegeneket ilyen komoly védelemben kell részesíteni. Nem is csoda, hiszen több rabló, és gyilkos is lakik erre felé. Csak néhány, akik házánál már voltunk korábban: Orbán, Picsányi, Trócsányi, és most Matolcsi.

A szomszédok elmondása alapján hamar megtudtuk, hogy melyik házban lakik az ideiglenes főbankár, aki úgy gondolja, hogy az embereknek nincs köze ahhoz, hogy az MNB mire költi a pénzüket.

Hiába bujkálnak és rejtegetik a címeiket a patkányok, az emberek megtalálják őket. És ha megtalálják, bármi történhet.

Miután a tájékozódási, és Matolcsy címkereső spontán kialakult háziverseny minden résztvevője célba ért, elköszöntünk egymástól, és elindultunk pihenni. A később érkezőknek könnyű dolguk volt, mert az utca már tele volt rendőrautókkal, civil és egyenruhás rendőrökkel. Az egyik, kutyát sétáltató szomszéd elmondása szerint a környező utcákban is várakoztak már a rend őrei nagy létszámmal. Köszönjük, hogy vigyáztak ránk. Ezt kérjük legközelebb is, mert most már valóban félek az ilyen kétes környékeken.

Hazafelé még volt egy kis móka. Hogy mi volt, azt már csak azok fogják megtudni, akik a kocsinkban ültek, és azok, akik eljönnek 15-én a mozgalmi találkozónkra Ilonkához. A móka másik érintettjeivel kapcsolatban bízom benne, hogy nincs harag. Remélem, hogy legközelebb is ugyanolyan mosolygósan köszöntjük egymást, mint korábban. Aztán indulhat az újabb móka. Dédimamám sokat mondogatta: „Aki kíváncsi, hamar megöregszik”

Ez is érdekelheti:  Autonómiaellenes válasz a román kormánytól

Mostmár minden mocsok számíthat rá, hogy a kifosztottak bárhol, és bármikor számon fogják őket kérni. Hamarosan el (le) is fogunk számolni.

Bízom benne, hogy egyre többen kedvet kapnak, hogy meglátogassák kedvenceiket.

HAjrá!

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1051961864829758.1073741909.626932930665989&type=3&uploaded=28

 

Hír 24 rövid filmje az akcióról: Bankár-túrát hirdettek a devizahitelesek

Egyszerű a képlet:
Minél elszántabb és gyakoribb az ellenállás, annál kevésbé jön a végrehajtó.
Lehet, úgy is, hogy megvárod, hogy kifosszanak.
És lehet úgy is, hogy teszel azért, hogy szabadulj.

Vannak akik ismét a cselekvést választották.

A Hír 24 videója:

[youtube=http://youtu.be/kSH23m0DaIs]

 

 

Irodaházi tudakozódásunk videója:
[youtube=http://youtu.be/0YPaEtue2Xg?list=PL-CCPslOMA9DmjzzBdfOM_4YxsDlsgcjS]

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Nem unatkoztak Pókáék, megtették a Bankár-túrát (videókkal)

  1. 🙂 Tetszik ez a Póka László! Nagyon sok hozá és a csapatához hasonló ember kellene!

  2. Pókával valószínűleg nincs gond,viszont neki sem sikerül mozgósítani a devizahiteleseket.
    H.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük