KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Ne hátrálj!” – újabb lépéssel közelebb a gárdisták jóvátételéhez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Almási Lajos videós tudósítása a meghurcolt gárdisták és hazafiak kártérítése iránt indított nemzeti jogvédő perek 2014. december 2-ai tárgyalásairól.

[youtube=http://youtu.be/kxPaMoHeQpQ]

2014. december 2-án két bírósági tárgyaláson is folyt a nemzeti jogvédő küzdelem a 2009. július 4-én a Bajtársiasság Napján meghurcolt gárdisták és hazafiak jóvátételéért.

Délelőtt a Fővárosi Törvényszéken az esküdtszéki tárgyalóban került sor az első tárgyalásra a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt 86 meghurcolt gárdista és hazafi (köztük Kiss Róbert volt gárdafőkapitány, Budaházy Edda és Zagyva Gyula HVIM elnök) a Budapesti Rendőr-főkapitányság alperes és 3 másik rendőri szervvel szembeni kártérítési perben, amely a 2009. július 4-én (Bajtársiasság Napján) az Erzsébet téren elkövetett rendőri jogsértések miatti károk (összesen több mint százmillió forint) megtérítése iránt indult. A rendőri szervek továbbra is védekeznek, de az egyezség elől teljesen már nem zárkóznak el.

A jogsértettek közel fele megjelent, erőt és összehangoltságot mutatva. A korrekt bíráskodás mellett folyt tárgyaláson éles jogi vita folyt a felek között, a rendőri szerveket tiltakozásuk ellenére kötelezték a brutális intézkedésekről készített felvételek benyújtására. A következő, 2015. március 24-én és 26-án 8.30-től kezdődő tárgyalási napokon az önkény rendőrsége által előállítottak, illetve sérüléseket szenvedettek személyes meghallgatására került sor. Ekkor már akár az érintett gárdisták ügyeiben részítélet is születhet. Az ügy előzményei itt olvashatóak.

2014. december 2-án délben a Fővárosi Ítélőtábla viszont a várakozásokkal ellentétben nem helyben hagyó vagy kártérítést felemelő jogerős ítéletet hozott a dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Józsa Edina ügyvéd által képviselt Kormány Sándor és 9 gárdista társának szintén ezen rendőrségi jogsértés miatti kártérítési perében, hanem hatályon kívül helyezte a jogsértetteknek fejenként átlagosan négyszázezer forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést megítélő elsőfokú ítéletet, azt menthetetlenül hiányosnak és hibásnak minősítve. A döntés oka azonban nem a megítélt kártérítésekben és azok mértékében rejlett az indokolás szerint. A megismételt eljárásban már akár az első tárgyaláson újabb érdemi döntés születhet.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Zelenszkij legitim célpont

További 13 ugyanekkor jogsérelmet szenvedett gárdista ügyében 2015. februárjában kerül sor az első tárgyalásra.

A jog és az igazság előbb-utóbb győzni fog!

Budapest, 2014. december 6.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük