KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva segít az ukrán embereken, de feltétel nélküli fegyverletételt követel vezetőiktől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország sokoldalú segítséget nyújt délkelet-Ukrajna lakosságának a harcokban megrongálódott közüzemi szolgáltatások és épületek helyreállításához, az élet normalizálásához, a béketárgyalást viszont a kijevi vezetés feltétel nélküli fegyverletételhez köti – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Putyin elnök elrendelte, hogy a február 18. óta Oroszországba menekült 3,4 millió ember, köztük 546 ezer gyermek havi 166 dollárral egyenértékű tízezer rubel készpénzt kapjon. A menekültek és a hadműveleti térségben élő 301 ezer ember eddig egyszeri juttatásban részesült hasonló összegben. A juttatás július 1-től visszamenőlegesen jár.

A Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság állampolgárai, továbbá az ukrán állampolgárok határidő nélkül Oroszországban maradhatnak. Kötelezik őket hatósági fényképre, ujjlenyomatra, kábítószer vagy pszichoaktív szer használatot kimutató vizsgálatra, és egészségügyi szűrővizsgálatra, hogy megállapítsák, szenvednek-e fertőző betegségben.

A menekülteknek nem kell előzetes munkavállalási engedélyt kérniük ahhoz, hogy munkába állhassanak.

Dél-Kelet-Ukrajna lakosságának folyamatosan szállítanak élelmiszert, gyógyszert, és az élet normalizálásához szükséges más javakat.

Ami a béke-megállapodást illeti, Moszkva abban az esetben kész tárgyalni Kijevvel, ha az ukrán vezetés feltétel nélkül kapitulál, jelentősen csökkenti fegyveres erőit és elfogadja, hogy totálisan nácitlanítsák – tudatta Leonyid Sluckij, az orosz parlament elnöke a Telegram üzenő csatornán közzétett videóban.

Moszkva, 2022. augusztus 28. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij új ellentámadással és “meglepetésekkel” fenyegette meg Oroszországot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük