KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva befagyasztotta EU-s szomszédjának vagyonát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország befagyasztotta Finnország orosz területen lévő diplomáciai képviseleteinek számláit – jelentette szerdán a Helsingin Sanomat című napilap a finn külügyminisztériumra hivatkozva.

A moszkvai finn nagykövetséghez és a szentpétervári főkonzulátushoz tartozó számlákat „befagyasztották és nem lehet használni” – erősítették meg a finn diplomaták a jelentés szerint.

Az internetes portál a minisztérium e-mailjéből idézett: „A helyzet súlyos, és az ügyet vizsgálják”, hozzátéve, hogy Finnország kapcsolatba lépett az orosz hatóságokkal az ügyben.

Vlagyimir Putyin elnök április végén írta alá azt a rendeletet, amely létrehozta azt a mechanizmust, amelynek keretében ideiglenesen átvehetők az Oroszországban lévő külföldi vagyontárgyak abban az esetben, ha más országok lefoglalják a joghatóságuk alatt álló orosz magán- vagy kormányzati tulajdont, vagy ha Oroszország nemzeti, energetikai vagy gazdasági biztonságát veszély fenyegeti.

Az EU-ban tavaly óta több milliárd euró értékű állami vagyont, orosz üzletemberek és tisztviselők tulajdonát képező ingatlanokat fagyasztottak be a Moszkva ellen az ukrajnai katonai művelet miatt bevezetett szankciók során.

Helsinki a múlt hónapban korlátozásokat vezetett be a finn fővárosban lévő orosz állami tulajdonra vonatkozóan, amelyeket később feloldottak. Márciusban befagyasztották az Orosz Tudományos és Kulturális Központnak a Nordea nemzeti banknál vezetett számláját.

Januárban a finn külügyminisztérium a hírek szerint 187 millió euró (több mint 202 millió dollár) értékű orosz vagyont, például ingatlanokat, részvényeket, autókat, jachtokat és repülőgépeket zárolt.

A múlt héten az orosz határellenőrök a jelentések szerint elkezdték érvényteleníteni azon finn állampolgárok vízumát, akik megpróbáltak Oroszországba belépni, hogy bevásároljanak, többek között olcsóbb üzemanyaggal tankolják meg autóikat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Helsinki, kikötő /  Rick Steves

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: