KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Az USA és a NATO a teljes körű európai katonai konfliktus felé vezető úton

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amerika „meggondolatlan neokolonialista terjeszkedési politikája” pusztító konfliktus szélére sodorta Európát és valószínűleg a világot is – figyelmeztetett Oroszország Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetének (EBESZ) helyettes megbízottja.

Az Ukrajnában zajló konfliktus további eszkalációja egy totális háborúvá válhat, amelynek már nem lesznek győztesei – mondta Makszim Bujakevics csütörtökön az EBESZ Állandó Tanácsa előtt.

„Az Egyesült Államok és NATO tagországok vezetői a piros vonal közelébe kerültek”

figyelmeztetett a diplomata emlékeztetve arra, hogy az Egyesült Államok és más nyugati országok több tucat modern harckocsit küldenek Kijevbe.

Buyakevics azzal vádolta Washingtont és szövetségeseit, hogy „szándékosan eszkalálták a katonai helyzetet” Ukrajnában, és Kijevet „az orosz lakosság elleni katonai akcióra” provokálják.

„Ez egy egyenes út egy teljes körű európai konfliktushoz, amelynek minden kontinensünkön élő ember az áldozata lesz” – figyelmeztetett az orosz diplomata. Azt is mondta, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, mely államok a folyamatban lévő eszkaláció „bábmesterei”, ugyanúgy nem maradnának ki ebből a konfliktusból.

Kiemelt kép: Egy USA-ban gyártott M1 Abrams harckocsi © Global Look Press / Karolis Kavolelis


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: