VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Morvai és Gaudi a rendőrségen! Jogfosztott magyarok Délvidéken (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Június 4. a trianoni diktátum évfordulója, Nemzetünk gyásznapja. Folytatva az ez alkalomból indított sorozatunkat az elcsatolt területekről, ezúttal azt mutatjuk be, hogyan tiporják a szerb hatóságok a délvidéki magyarok emberi méltóságát és jogait. Ne feledjük: Magyarországnak mindaddig meg kell vétóznia Szerbia uniós csatlakozását, amíg az őshonos délvidéki magyarok nem ‘kapnak’ tényleges autonómiát és nem gyakorolhatják jogaikat az európai normáknak megfelelően, hasonlóan például Dél-Tirol helyzetéhez.


Hogyan nyomják el a saját adójukból fenntartott közintézményekben a délvidéki magyarokat? A még ma is 80%-ban magyar lakosságú Zentán a rendőrség épületében forgatott Morvai Krisztina EP képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogvédő, monitorozó csoportja. Megállapították, hogy a hivatalos ügyintézéshez szükséges formanyomtatványok csak szerb nyelven állnak rendelkezésre, azokat az ügyintéző tölti ki, és mintegy „gyermekként” kezelve a magyarokat, velük csupán aláíratják az ügyintéző által kitöltött szerb dokumentumokat. A magyar nyelven tökéletesen beszélő ügyintézők is – állítólag megfélemlítettségükben – szerbül kommunikálnak a magyar nyelvű lakosokkal, akik Délvidéken születtek, és szülőföldjükön joguk lenne magyarként élni és magyarul beszélni. Maguk a szerb jogszabályok is előírják, hogy a legalább 15%-ban magyar lakosságú településeken kötelező a kétnyelvű ügyintézés biztosítása. A videofelvételből képet kaphat az elszakított területen élő magyarok sorsáról, jogfosztottságáról – az európai uniós csatlakozásra váró Szerbiában. Nem szabadna ugyanazt a hibát elkövetni, mint Románia esetében, ahol feltétel nélkül megszavaztuk a csatlakozást. Szerbia európai uniós csatlakozását mindaddig meg kellene vétóznia Magyarországnak, amíg az őshonos magyar nemzeti közösség jogait az állam nem biztosítja.

A dokumentumfilm angolul feliratozott változata itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=41O7ORjlbDM

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Morvai és Gaudi a rendőrségen! Jogfosztott magyarok Délvidéken (videóval)

 1. néha ügyetlen nekünk hasonlatokat használnunk. Ilyen pl-ul a Dél-Tirol-i
  hasonlat. Ugyanis annál két nagyjából civilizált, kultúrnép vitája,
  összeütközése folyt le. Ez egy. A másik az, hogy ott folyamatosan
  egy állandó tettleges ‘követelés’ is folyt (egy vagy tíz éven keresztüli
  robantgatás) … és közben (harmadik !) Ausztria is, ± hivatalosan is követelte ezen dolog rendezését a hivatalos, nemzetközi fórumokon …

  na épp ezen három hiányzik nálunk. Egy “néma gyereknek még az
  anyja sem érti a szavát”. Ha mi nem hallatjuk (tudatjuk !) hangunkat,
  akkor nem várhatjuk azt el, hogy mások, az idegenek meghallanak
  bennünket !!!
  szeretettel

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: