KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Mondjuk ki: a pedofília szexuális deviancia, és büntetendő!”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nemrég nagy port felvert, kiskorúval szexuális kapcsolatot létesítő iskolai dolgozó híréről kérdezte az Origó Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát. A professzor asszony szerint fel kell állítanunk azokat a határokat, amiben minden épeszű ember egyetért – olvasható az Origó 888 rovatának cikkében.

Mondjuk ki őszintén és tisztán, ez pedofília – szögezte le Bagdy Emőke az Origónak a nagy felháborodást kiváltó ügyről, amikor diákkal létesített szexuális viszonyt egy pedagógiai asszisztens. Bagdy Emőke szerint ha bármiféle más elnevezést gyártott is rá az új nevezéktan,

ez akkor is a pedofília kategóriájába esik, mert a még fejlődésben lévő ifjúság traumatizálásáról van szó, 

annak kapcsán pedig, ha tettekre is sor kerül, megrontásáról – hangsúlyozta.

A szakember álláspontja szerint, azért kell ezt nyíltan kimondani, mert az a szemlélet, amit az LMBTQ-mozgalom a legnagyobb lendülettel és szívóssággal előidézett az utóbbi időben, az a fajta szabadosság irányába vezető szexuális tolerancia követelménye, hogy nézeteikre mondjunk igent és tágítsuk ki a normalitás határait, már szinte nem teszi lehetővé a jelenségek közmegegyezéses, eredeti néven nevezését.

Annak kapcsán, hogy mit lehetne tenni a 15 éves diákkal szexuális kapcoslatot létesítő pedagógiai asszisztens ügyében, Bagdy Emőke úgy értékelt, hogy ebben a „katyvaszban” nincsenek nyilvános közmegegyezések arról, hogy mi jó és mi nem jó. Hangsúlyozta, hogy bár a gyermekvédelmi törvény elég nyilvánvalóan kimondja, de nem foglal büntetőszankciókkal állást.

A szakember arra szólított fel, hogy

mondjuk már ki, hogy büntetendő mindaz, ami a gyermeket fejlődésében testileg-lelkileg-kapcsolatilag károsítja, aminek traumatikus nyoma marad a személyiségben, vagy ami egy olyan útra viszi, ami a természetestől eltéríti, és büntetendő az is, aki ennek irányába erőfeszítést tesz. A pedofília szexuális deviancia és büntetendő! 

„Állítsuk fel azokat a határokat, amelyekkel minden épeszű ember egyetért”. Példaként hozta fel a nyugati egyetemeket, ahol divat az irányzathoz sorolódni, a szélsőségek úttörő hőstettek.

A pedagógiai asszisztens botránya kapcsán elmondta:

ha mi nem statuálunk példát ezzel a konkrét esettel kapcsolatban, ha nem mondjuk ki azt, hogy »ezt nem engedjük!«, akkor nagy baj lesz.  Muszáj éles határt vonni: állapítsuk meg, mi a jó és a rossz, hol vannak a határok és a törvény foglaljon állást! Mert ez egy büntetendő cselekmény.

Az Origónak adott interjúban Bagdy Emőke beszélt többek között a szexuális fejlődés zavartalanságának fontosságáról, és kitért arra is, hogy milyen hatalmas károkat okozhat a genderideológia, ha egy fejlődésben lévő gyermekre vagy kamaszra erőltetik.

Bagdy Emőke a Magyar Nemzetnek február 15-én tett nyilatkozatában leszögezte, hogy semmiképpen sem szabad normálisnak tekinteni egy olyan deviáns szexuális kapcsolatot, amelynek egyik résztvevője egy 15 éves fiú, a másik pedig egy csaknem 40 éves férfi.

(Origo / 888 / Magyar Nemzet)

Kiemelt képen: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: