A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Milliárdos csalás gyanúja miatt függesztették fel Csiba Gábor?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezt a kérdést tette fel a Jobbik azok után, hogy a párthoz olyan dokumentumok jutottak el, melyekből minden idők egyik legnagyobb egészségügy mutyija körvonalazódik ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. Az ügyben érintett lehet a Fidesz-KDNP, az MSZP és a volt SZDSZ is.

Jakab Péter, a párt miskolci önkormányzati képviselője az erről tartott sajtótájékoztatón jelezte, a dokumentumokat nemcsak a Jobbik kapta meg, de információi szerint még tavaly márciusban eljutottak Orbán Viktorhoz is. Vagyis a legmagasabb szinten tudhatnak a valódi nagykoalícióban megvalósuló esetleges visszaélésről, tette hozzá. A politikus úgy látja, az iratok alapján feltételezhető, hogy Csiba Gábor, jelenleg felfüggesztett kórházigazgató, Fidesz-KDNP-s képviselő egy – a hírek szerint – hozzá közel álló egészségügyi cég, a Medcenter Kft. kezére játszhatta át a megyei kórház legnagyobb pénzforgalmát lebonyolító onkológiát. Mindezt egy olyan felbonthatatlan 15 éves szerződéssel, melynek értelmében 2006-tól 2021-ig az éves árbevétel 600 millió forintig kizárólag a céget illeti meg akkor is, ha működése a későbbiekben formálissá válik. A dokumentumok szerint ezzel 9 milliárd forint kár érheti az adófizetőket.

Emellett a vállalkozás megszerezhette az Onkológiai Osztály gyógyszerforgalmazását is, melynek részeként a nagyobb profit érdekében többek között lejárt állami készletek juthattak a kórházba. Elképzelhető az is, hogy a mutyi kiterjedt a gyógyszergyárak által finanszírozott gyógyszerkipróbálásra is, melynek 1,5 millió eurós jövedelme szintén az ominózus magáncéget gyarapíthatja a kórház helyett.

Kérdés, miért nem szólal meg a Jobbikon kívül egyetlen egy párt sem az ügyben. Ezt már Badány Lajos, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés jobbikos bizottsági tagja mondta. A válasz egyértelmű – tette hozzá -, valamennyi párt benne lehet a mutyiban: a Fidesz-KDNP mellett az MSZP és a néhai SZDSZ is. Az ominózus egészségügyi cég tulajdonosi körében ugyanis mindhárom párthoz köthető szálak feltűnnek. A cég érdekessége, hogy egy tanyagondnok vezeti, szakértelmében mégis annyira megbízott mind Csiba Gábor, mind az MSZP által vezetett Megyei Önkormányzat, hogy utóbbi kezességvállalása mellett a kórház 2006-tól 2009-ig havi 29 millió, utána pedig 2021-ig havi 40 millió rendelkezésre állási közreműködői díjat garantált szerződésben a „nagykoalíciós” magáncégnek. Ebből a pénzből a Medcenter Kft egy 2 milliárd forint beruházási értékű lineáris gyorsító berendezés tulajdonjogát szerezte meg, és persze a hozzá szükséges piacot is. Csak a kockázat maradt a Megyei Önkormányzatnál, vagyis az adófizetőknél, hangsúlyozta Badány. Ezzel az ügylettel mintegy 8 milliárd forint kár érheti az államot 2021-ig.

A jobbikos politikusok mindezek után arra várnak választ, miért foglaltak le idén teherautónyi iratot a kórházban, és miért függesztették fel valójában Csiba Gábort a kórházigazgatói székből. Mint mondták, elfogadhatatlannak tartják, hogy miközben az egészségügy romokban hever, akárcsak a gyanúja is felmerülhessen az említett milliárdos egészségügy mutyinak, melyben ráadásul úgy tűnik, az elmúlt 23 év politikai „elitje” is nyakig benne van.

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Milliárdos csalás gyanúja miatt függesztették fel Csiba Gábor?

  1. Azért foglalták le az iratokat, hogy eltüntessék a nyomokat és ne tudjanak senkit felelősségre vonni. A nyomok eltüntetésében nagyon ügyesek. Nem lesz felelős, Én úgy gondolom ilyen esetben azt kell felelősségre vonni aki aláírta. Ha ezeket a szemeteket előveszik és járjon érte életfogytiglan,akkor talán meglehetszüntetni, mert ezek a népet semmizik ki ezért hazaárulók!!!!!!! és teljes vagyon elkobzás, mindegy hogy nem sok van neki ,de ebből is ki kell venni őt is meg a gyerekeit is. A bíróság ne tudjon mérlegelni egyértelmű törvényeket. Nelehessen kiskapu.
    Szabóné

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: