KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Miből pénzelheti Észak-Korea az atomprogramot?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elképesztő értékű bitcoin tűnt el az utóbbi években, a dél-koreai titkosszolgálat sejti, hová került.

Reuters hírügynökség a dél-koreai titkosszolgálat jelentésére hivatkozva állítja, hogy 2016-ban közel 7,6 milliárd won (6,9 millió dollár) értékű kriptovalutát loptak el észak-koreai hackerek. A támadások nem csak a világ legnyüzsgőbb kriptovaluta-tőzsdéjét, a Bitthumbot érintették, hanem emellett mintegy 36 ezer befektető adatait is ellopták a támadók.

Ráadásul a bitcoin és az egyéb valuták rohamléptű felértékelődése miatt az eltulajdonított összeg ma már több tízszeresét éri – nagyjából 90 milliárd wont (82,7 millió dollárt). A hackerek mindemellett további 6 milliárd won váltságdíjat követelnek az ellopott adatokért. A gyanú akkor merült fel, amikor a támadással egy időben egy vírus is keringeni kezdett Dél-Koreában, ami hasonló módon épült fel, mint az, amivel a Sony Pictures és a bangladesi bankrendszert feltörték még 2015-ben.

Szakértők véleménye szerint Észak-Korea számtalan illegális úton befolyó jövedelemből fedezi a világot fenyegető atomkísérleteinek költségeit, s ezeknek csak egyike az internetes hekkelés.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ez is érdekelheti:  A New York Times-nak arról panaszkodnak az ukrán katonai vezetők, hogy a kárpátaljaiak nem akarnak önként meghalni a háborúban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Miből pénzelheti Észak-Korea az atomprogramot?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük