KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi állhat a Hír Tv és az egykori Karc Fm „összevonása” mögött? – avagy jó nekünk, ha a rádióban hallhatjuk a tévét?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint az már sokaknak feltűnt, nevet változtatott a Karc FM Rádió, melyet – valljuk be őszintén – valóban sokan kedveltünk, mert rendkívül hasznos, informatív rádióadónak tartottunk. Igen ám, de valami történt. Hogy mi, arról a kifejezetten ellenségi, Média 1 nevű portál hozott le egy híranyagot.

Abba most ne menjünk bele, hogy a nemzetidegenek egy ilyen esemény kapcsán örömmel verik össze a tenyerüket, hiszen ez náluk teljesen természetes dolog. Nekünk viszont, akik a nemzet és a haza boldogulását és érdekeit tekintjük legfontosabb küldetésünknek, kifejezetten húsba vágó, ha olyan médium megszűnéséről kell tudomást vennünk, melyet fontos és nem helyettesíthető szolgálatnak tekintünk. Mert valljuk be őszintén, azzal, hogy átkeresztelték a Karc FM-et Hír FM-re, majd egyik napról a másikra azokat a műsorokat halljuk az átnevezett rádióadón, melyeket az előző napokban a Hír Tv képes műsorokként leadott, az igenis azt a benyomást kelti, hogy megszűnt egy önálló médium, egy önálló szerkesztőség. Na, és persze megszűntek műsorok is.

Emlékezzünk csak vissza, amikor a Pesti Tv befejezte működését, tudtuk, hogy egy fontos médium szűnt meg. Most pedig itt a Karc FM kinyírása?

A Média1 portál híre leginkább arról szól, hogy az összevonás okainak hátterében a két médium, vagyis a Hír Tv és a Karc FM veszteséges működése áll.

Annak azonban mindenképpen örülnünk kell, hogy legalább a Hír Tv-n és a Karc FM-en egy ideje már részben együtt futó és mindenképpen kiemelkedően nézett és hallgatott Paláver című műsor megmaradt. Az azonban valós veszteség, hogy olyan műsorok estek ki a megszületett Hír FM műsorai közül, amelyek kifejezetten rádiós műfajok és informatív, elemző tartalmuk nagyon fontos.

Szóval, az a furcsa eset állt elő, hogy a Hír FM jóvoltából, tévézhetünk a rádióból. Nevezzük ezt egyfajta kísérletnek! Hogy ezt valószínűleg a kényszer szülte? Lehet. Mindenesetre talán jó lenne, ha kormányzati vonalon egy picit jobban odafigyelnének az illetékesek a nemzeti oldalt és a kormányt támogató kisebb médiumokra, az azokat működtető személyekre még akkor is, ha azok néha velük szembe kritikus hangot ütnek meg. Jó lenne, ha ezekre a médiumokra nem ellenségként, hanem partnerként tekintenének, és az is jó lenne, ha felismernék, hogy össze kell őket fogni és nem elhallgatni működésüket, létezésüket, mert a „picik” is teszik a dolgukat természetes nemzetszeretetüktől vezérelve.

Persze lehet, hogy ez a gondolat megmarad csupán a naiv vágyak szintjén, hiszen amennyiben valóban az anyagi hiátus áll a NAGYOK összevonása mögött, akkor komoly bajok lehetnek azok működtetőinél és joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mi fontosabb az ezeket a NAGYOKAT működtető vezetők értékrendjében – az anyagi vonzat, vagy a nemzeti küldetéstudat?

Vajda Miklós, aki a korábbi Karc FM rendszeres hallgatója és betelefonálója, számos értékes hozzászólással nyilvánult meg a Paláver című műsorban. A Paláveresek közösségeket és rendszeres találkozókat szerveznek, ahol meglátásaikat beszélik ki meghívott vendégeikkel és közönségükkel a világ és hazánk dolgait illetően. Természetesen nekik is megvan az aggódó véleményük a két médium jövőjét illetően. Vajda Miklós a történtekkel kapcsolatban megírta meglátásait és szokásos heti körlevelében meg is osztotta olvasóival.

A Nemzeti InternetFigyelő megkereste Vajda Miklóst és arra kérte, járuljon hozzá, hogy a Média1 portálon megjelent híranyaggal kapcsolatos gondolatait közreadjuk. Köszönjük, hogy hozzájárult ehhez.

Szépe Áron (NIF)

 

Vajda Miklós magánvéleménye:

 

 Attól, hogy két veszteséges vállalkozást összevonnak, az új egység nem lesz gazdaságos, legfeljebb közösen termeli a további veszteséget. Ha a vezetőséget – alkalmatlanság miatt – nem cserélik le, akkor érdemi változás nem várható. A névváltoztatás csak pótcselekvés.

 A néző/hallgató a Hír FM (korábbi Karc FM) rádióban meghallgathatja az előző napon a Hír TV-ben látott műsorokat, híradókat és beszélgetéseket. Az állandó ismétlésektől a rádió műsora teljesen érdektelenné válik, és a hallgatóság el fog szokni a Hír FM-től.

 A – saját bevallásuk szerint – leginkább hallgatott műsorban, a Paláverben a műsorvezetők által fölvetett napi témák gyakran ismétlődnek, vagy érdektelenek. A Paláver műsorának ismétlését berakták az éjszakai műsorsávba, Ekkor a hallgatóság általában alszik, – kivéve az éjjeliőröket – tehát a hallgatottság szintén alacsony lesz.

 A Hír TV műsora már szinte nézhetetlen a hosszú ideig tartó és gyakori unalomig ismételt    reklámok miatt.  A kormány hivatalos politikáját (amellyel a választópolgárok 2/3-a egyetért) közvetítő orgánumokat nem csak piaci alapon kellene működtetni, hanem – ha szükséges – kiegészíteni azt az állami költségvetésből. Továbbá, a magas szakmai kvalitásokkal rendelkező, nemzeti elkötelezettségű személyzet minőségi munkájára kellene építeni, kizárva a tehetségtelen karrieristákat, az alacsony tudással, de hatalmas ego-val rendelkező törtetőket.

 Ennek hiányában, most megpróbálnak a Pesti Srácok munkájából profitálva nyereségessé válni. A dolog iróniája az, hogy korábban a Pesti TV-t éppen azért szüntették meg, mert – állítólag – veszteséges volt. Miközben kimutatható, hogy nyereséges volt, de szakmai konkurenciát jelentett más orgánumok tehetségtelen vezetőire nézve.

 De azt sem tartom kizártnak, hogy a vezető pozícióban meghagyott dilettánsoknak éppen az a feladatuk, hogy szétverjék a nemzeti orgánumokat. Volt már erre példa ebben a demokráciában. (Pannon rádió, Echo tv, Lánchíd rádió.) Érdekes, hogy szinte mindig ugyanazok a személyek tűnnek föl, különböző vezető pozíciókban, akik más orgánumoknál már bizonyították gyenge kvalitásaikat.  (VM)

Vélemények a facebook oldalamról:

 –          Hiányolom a reggeli színvonalas interjú és hírösszeállításokat. Szükség van állandóságra a jobboldali médiában is, mert az államiak csak addig jobbosak, amíg a kormány az.

 –          Megbízható, kiszámítható rádióra és televízióra lenne szükség! Az állandó változás bizonytalanságot jelez számomra.

 –          Folyton, minden változik.

Rendszeres hallgatója voltam a Karc FM reggeli hangolójának. Ma reggel megdöbbenve hallgattam a Hír FM adását. Ilyen jobboldali médiára, amely ismétléseket sugároz nincs szükség. Szégyen ez az egész.

 –          Már 1-2 éve a Hír tv is nézhetetlen na dehogy azokat a műsorokat a rádióban is végig kelljen hallgatni és a jó riportokat és riportereket elküldik/megszüntetik ez nonszensz,

 –          Elképesztő, amit művelnek, de pár napig figyelem, hátha jobb lesz!

De hol a műsorrend? Hol vannak a műsorszerkesztők?

 –          Reggel nem értettem, mi történt eddig ez a műsor tartott naprakészen. Paláver ismétlést is hiányolom.

 –          Valaki írta, éjjel kettőkor ismételték, az ész megáll!!

 –          Jó, hogy mi, hallgatók ilyen „részletesen előre tájékoztatva” lettünk. Még visszahallgatni sem lehet a korábbi műsorokat. Volt egykor Lánchíd rádió, jó volt, megszűnt. Volt egykor Echo tv, jó volt, megszűnt. Volt egykor Pesti tv, jó volt, megszűnt. Volt egykor Karc fm, jó volt, megszűnt… Alakulnak a dolgok. (Nem bírom én már ezt a „jobbos médiatúlsúlyt.”)

 –          Egyetértek. Sajnos.

 –          Reggel több napos híreket ismételtek. Nagyon csalódott vagyok. A Karc FM rádió színvonalas volt. Nagyszerű riportműsorokat lehetett hallani, nagyszerű rádiós szakemberekkel. Nem értem én ezt az egészet! 

 –          Rendszeresen hallgattam, de nem a hír tv ismétlésére vagyok kíváncsi. Kérem vissza a rádió műsorait.

 –          Illő lett volna tájékoztatni a hallgatókat! Ennyit megérdemelnénk!

 –          Szégyellje magát a Hír tv és a Hír FM műsorainak szerkesztője vagy vezetői vagy aki felelős ezekért, káosz, információhiány és aljasság a hallgatókkal szemben az egész!!

A Karc fm eddigi jó műsorait kérjük vissza!!!!

 –          Közösséget építünk…., és én el is hittem.

 –          Ha a paláver bejelentkezésekor mindig a Körösi testvérek uszítanak útszéli stílusban gyalázkodnak. Érdekes, hogy ez a műsor vezetőknek nem tűnik fel.

 –          Szerintem igaz magyar emberek, minden szavuk megállja a helyét. Én nagyon szeretem a hozzászólásaikat. Kicsit indulatosabbak, de ez még elmegy.

 –          Ám napi rendszerességgel már nem elviselhetők.

 –          Nekem sem tetszik a dolog! Hova lett pl. Papp Endre és a „Sors szimfóniája ” című műsora, és miért kellett pl. Boros Imrének és Bogár Lászlónak is elhagyni a TV-t és a rádiót is ? Földi Kovács Andreáról nem is beszélve!

 –          A változás fontos. Főleg, ha valami, ami nem volt jó, jobb lesz. Csakhogy, nem ez a tapasztalat. A minőségi, elgondolkodtató, informatív, komoly tudást bemutató tartalmak helyett könnyed, sokszor silány, napi lufik unos-untalan ismétlését tapasztalom. No és a fizetős tartalmak özönét. (Reklám dömping.) Lenézzük, megvetjük a „dollár” médiát? Mi meg nem tudjuk finanszírozni a jobboldali tartalmakat? Karcsúsítás, tartalom megosztás, unalom, érdekességek, valódi hírek, riportok helyett. A szakmai színvonal egyre karcsúbb. A néző igénytelenebb lett? Amikor a pénz az első, akkor a színvonal a béka feneke alá süllyed. A szakmai tudást nem lenne szabad kidobni az ablakon. Amatőrökkel nem lehet a profikat helyettesíteni.

 –          Ezek is sz@rnak hallgatók véleményére, hogy kiket szeretnének látni, hallani! A jelenlegi vezetés, a szerkesztők egész más vonalat képvisel mint az „úttörők Echo TV, Hír TV/”. Unalmas ismétlődő mantrázó szürke műsorok, műsorvezetők! Tisztelet 1-2-t kivételnek, akik még próbálják tartani az „eredeti” koncepciót! 

 –          Ezt komolyan gondolták? Egy f.taicska az egész. Ma meg akartam nézni műsort, nem lehet mert egy primitív semmire se jó honlapjuk van. Ezt valakinek meg kéne magyarázni. A Hír TV is egy csődtömeg a régihez képest, tönkreverték a Pesti TV-t. Érthetetlen.

 –          Semmi sem történik véletlenül – eddig minden adót tudatosan tettek tönkre.

 A sor a végtelenségig folytatható.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép:  illusztráció / NIF

One thought on “Mi állhat a Hír Tv és az egykori Karc Fm „összevonása” mögött? – avagy jó nekünk, ha a rádióban hallhatjuk a tévét?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: