KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mezőn landolt egy orosz utasszállító, amely vészhelyzetet jelentett repülés közben (képek, videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy Szocsiból Omszkba tartó Airbus A320-as kedd reggel a repülés közepén vészhelyzetet jelentett, és átirányították egy másik repülőtérre, Novoszibirszkbe, de nem sikerült elérnie a repteret – adta közre az orosz média információi nyomán az Orosz Hírek.

A repülőgép kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani a novoszibirszki repülőtértől mintegy 180 kilométerre lévő mezőn. Az incidenst az előzetes jelentések szerint hidraulikai meghibásodás okozta.

Forrás: Baza Telegram

Az Ural Airlines bajba jutott járatán legfeljebb 170 ember tartózkodott, köztük 23 gyermek. Az első jelentések szerint az utasok és a személyzet közül senki sem szenvedett súlyos sérüléseket. A hatóságok szerint a repülőgép a leszálláskor egyben maradt, a fedélzeten nem keletkezett tűz, és mindenki biztonságosan elhagyta a gépet a vészcsúszdák segítségével.

Forrás: Baza Telegram

Több Telegram-csatorna is megosztott képeket a helyszínről, amelyeken a repülőgép felfújt evakuációs csúszdákkal látható egy gabonamezőn, elsősegélynyújtókkal körülvéve. Más képeken utasok csoportjai látszottak távolabb állni.

 

Novoszibirszk és Omszk régiók kormányzói megígérték, hogy minden szükséges segítséget megadnak az utasoknak, beleértve az ideiglenes szállást is. Közben az orosz légügyi hatóságok vizsgálatot indítottak az incidens pontos körülményeinek feltárására.

Forrás: Baza Telegram

Még 2019-ben az Ural Airlines egy másik gépe hasonló csodaleszállást hajtott végre egy Moszkva melletti kukoricaföldön, miután az utasszállító felszálláskor madárrajjal ütközött. Mivel a pilótáknak nem volt idejük az üzemanyag leadására, úgy döntöttek, hogy felhúzott kerekekkel szállítják le a nehéz teherrel megrakott gépet, és a személyzetnek sikerült biztonságosan kimenekítenie mind a 226 utast.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: