KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Merényletet akartak elkövetni Kennedy ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ifjabb Robert F. Kennedy, akinek édesapját a választási kampánykörútján ölték meg, egy Los Angeles-i nagygyűlésen feszült pillanatokat élt át, amikor egy szövetségi rendfenntartónak álcázott, állig felfegyverzett férfit fogtak el a biztonsági őrei. Az X-en (korábban Twitter) Kennedy háláját fejezte ki privát biztonsági csapatának .

„Nagyon hálás vagyok, hogy a Gavin de Becker and Associates (GDBA) éber és gyorsan reagáló védelmezői kiszúrtak és őrizetbe vettek egy fegyveres férfit, aki megpróbált megközelíteni engem a ma esti beszédem során a Los Angeles-i Wilshire Ebell Színházban” – írta Kennedy szombati X-bejegyzésében, hozzátéve, hogy reméli, Joe Biden amerikai elnök kormánya teljesíti a Titkosszolgálattól kért a védelem igényét, megjegyezve, hogy eddig ő „az első elnökjelölt az amerikai történelemben, akinek a Fehér Ház elutasította a védelem iránti kérelmét”.

A kampány alatt történt eseménnyel kapcsolatosan kiadott közlemény szerint a lefogott férfi azt állította, hogy Kennedy biztonsági csapatának tagja, és azt mondta nekik, hogy „azonnal a jelölthez kell mennie”. Mivel a biztonsági csapat észrevett, hogy az ismeretlen fegyverrel rendelkezik, azonnal közömbösítették és eltávolította a helyszínről, majd értesítették a Los Angeles-i rendőrséget (LAPD).

A közlemény szerint volt egy segítője is a feltételezett merénylőnek, akit szintén elfogtak, a hátizsákjában fegyverekkel és lőszerekkel.

A hírt a Los Angeles-i rendőrség egy közleményben erősítette meg.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Robert F. Kennedy Jr. / AFP © Lisa Lake / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: