BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszavazták: eljárást indít Joe Biden ellen az amerikai Képviselőház

Közjogi felelősségre vonási (impeachment) eljárást indít a republikánus többségű Képviselőház, az amerikai törvényhozás alsóháza Joe Biden amerikai elnök ellen.

A Képviselőház tegnap este, 221-212-es többséggel szavazta meg az eljárás megkezdését, melynek célja kideríteni, hogy hasznot húzott-e az amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek külföldi, főleg Ukrajnával és Kínával való üzleti ügyeiből.

A Fehér Ház közleményben ítélte el az eljárást, úgy látják, a döntésnek kizárólag politikai oka vannak; egyetlen célja megingatni az elnök támogatottságát a 2024-es választás előtt. Hunter Biden tagadja, hogy édesapja részt vett volna üzleti ügyeiben.

Extrém valószínűtlen, hogy az impeachment-eljárással sikerül elítélni, elmozdítani Joe Bident. Ha a republikánus többségű Képviselőház bűnösnek is mondja ki a jelenlegi elnököt, borítékolható, hogy a Szenátusban el fog bukni az eljárás. Ez nem csupán azért van így, mert a demokratáknak szűk, 51-49-es többségük van a felsőházban, hanem azért, mert a bűnösség kinyilvánításához kétharmados többség kell.

Donald Trump, az előző elnök ellen két impeachment-eljárást indított az akkor demokrata többségű Képviselőház, mindkét kezdeményezés elbukott a Szenátusban. A második eljárás során, melyet a Capitolium ostroma miatt indított a törvényhozás, sok republikánus az elnök ellen szavazott, de így sem volt meg a Szenátusban a szükséges kétharmados többség.

Portfolio

Kiemelt képen Joe és Hunter Biden

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Megszavazták: eljárást indít Joe Biden ellen az amerikai Képviselőház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük