KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszavazták: eljárást indít Joe Biden ellen az amerikai Képviselőház

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közjogi felelősségre vonási (impeachment) eljárást indít a republikánus többségű Képviselőház, az amerikai törvényhozás alsóháza Joe Biden amerikai elnök ellen.

A Képviselőház tegnap este, 221-212-es többséggel szavazta meg az eljárás megkezdését, melynek célja kideríteni, hogy hasznot húzott-e az amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek külföldi, főleg Ukrajnával és Kínával való üzleti ügyeiből.

A Fehér Ház közleményben ítélte el az eljárást, úgy látják, a döntésnek kizárólag politikai oka vannak; egyetlen célja megingatni az elnök támogatottságát a 2024-es választás előtt. Hunter Biden tagadja, hogy édesapja részt vett volna üzleti ügyeiben.

Extrém valószínűtlen, hogy az impeachment-eljárással sikerül elítélni, elmozdítani Joe Bident. Ha a republikánus többségű Képviselőház bűnösnek is mondja ki a jelenlegi elnököt, borítékolható, hogy a Szenátusban el fog bukni az eljárás. Ez nem csupán azért van így, mert a demokratáknak szűk, 51-49-es többségük van a felsőházban, hanem azért, mert a bűnösség kinyilvánításához kétharmados többség kell.

Donald Trump, az előző elnök ellen két impeachment-eljárást indított az akkor demokrata többségű Képviselőház, mindkét kezdeményezés elbukott a Szenátusban. A második eljárás során, melyet a Capitolium ostroma miatt indított a törvényhozás, sok republikánus az elnök ellen szavazott, de így sem volt meg a Szenátusban a szükséges kétharmados többség.

Portfolio

Kiemelt képen Joe és Hunter Biden

Ez is érdekelheti:  Trump nyerte Dél-Karolinát, legyőzte Nikki Haley-t a saját államában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Megszavazták: eljárást indít Joe Biden ellen az amerikai Képviselőház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük