KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszavazta az EP a Tavares-jelentést, előtte Morvait fasisztának nevezték (videóval frissítve)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

eussrAz Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága elfogadta szerdán az alapjogok magyarországi helyzetét vizsgáló jelentéstervezetet, amelyet a portugál zöldpárti EP-képviselő, Rui Tavares készített.

A testület a végszavazás előtt a tervezethez érkezett 551 módosító indítványról is szavazott. A néppárti képviselők, a többi között a magyar Fidesz-KDNP-s politikusok önálló módosító indítványainak nagy többségét elvetette a bizottság. Rui Tavares ugyanakkor magyar újságíróknak adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben kidolgozott több mint 40 közös, kompromisszumos módosító indítvány közül több a magyar kormány és a Fidesz észrevételeit is tartalmazza, és ezeket néppárti képviselők is támogatták.

Morvai diktatúrának nevezte az EU-t.

Korábban éles szóváltás zajlott le délelőtt Brüsszelben Juan Fernando López Aguilar LIBE-elnök és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő között a Magyarországot értékelő Tavares-jelentésről és az ahhoz benyújtott módosító indítványokról való szavazássorozat előtt.

Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának spanyol szocialista párti elnöke éppen megnyitotta volna a szavazási procedúrát, amikor Morvai szót kért.

Egyfelől felvetette, hogy csak az éjjel kapták kézhez a szavazási jegyzőkönyvet, majd ahhoz még délelőtt, közvetlenül a szavazás előtt is csatoltak módosításokat. Emlékeztetett arra, hogy az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló Tavares-jelentés egyik pontja azt emeli ki, biztosítani kell a megfelelő időt a jogszabályalkotásra. Kérdezte, hogy az EP a maga tevékenységében miként kíván eleget tenni ennek a követelménynek.

Másfelől a jobbikos képviselő – hivatkozva arra, hogy a Tavares-jelentésben is bő teret kap a véleménynyilvánítás szabadságának fontossága – közölte, hogy él véleménynyilvánítási jogával. Ennek jegyében transzparenst bontott ki az ülésteremben, amelyre angolul az volt írva, hogy „EU diktatúra”.

„Fasisztának” minősítették

A LIBE-elnök erre felháborodottan reagált, és – leszögezve, hogy ez nem ügyrendi hozzászólás – megvonta Morvaitól a szót. López Aguilar és Morvai között éles és hangos szóváltás következett, amelynek során a LIBE-elnök „fasisztának” minősítette a jobbikos EP-képviselő megnyilvánulását. Morvai Krisztina ezt hangosan visszautasította.

Ez is érdekelheti:  Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

(MTI nyomán) Kuruc.info

NIF

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

7 thoughts on “Megszavazta az EP a Tavares-jelentést, előtte Morvait fasisztának nevezték (videóval frissítve)

 1. Ez az EU államközösség úgy hiányzott Magyarországnak, mint egy púp a hátamra!

  Miklós Csomai

  Meg is kapta azt a púpot (velünk együtt)! Kérem azonban, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar, be tudja azonosítani), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  1. Miklós Csornai
   Uram!
   Igaza van. Tudja, ezt most már igen sokan belátták, de …
   Azért emlékezzen vissza.
   Amikor az EU tagságról volt a szavazás, akkor 86 % mondott igent.
   A 14 % nemet.
   Akkor én érveltem a nem mellett, nem idézném mit kaptam a 86 %-tól.
   Még végig sem gondolták, hogy mi lehet a következmény.
   mit láttak? Hát amivel beetették őket. Az egyik fő érv az volt, hogy útlevél nélkül, majd a plasztikkártya személyinkkel utazhatunk.
   A másik ígérvény pedig a tejjel-mézzel folyó kánaán volt.
   Nagyon nem szeretek ilyesmit mondani, de megmondtam. nem most! Akkor!
   Hát ezt a szarlevest mi főztük magunknak.

   Megmondom őszintén, ebből nem is látok olyan kiutat, amire nem megy rá az ország. Be fognak minket csődöltetni!!!
   Jegyezze meg, én most megmondtam. Nem öt év múlva leszek okos…

   Ennyi erővel pedig akár el is lehetne intézni az összes devizahiteles problémáját. Mindegy lenne, így is, úgy is végünk.
   Ha kilépünk, akkor azért, ha maradunk, akkor azért.

   Teleki Gyula

 2. Ilyen NŐK kellenének itthon is a parlamentbe. Hajrá Kriszina, csak így tovább.
  Szabóné

 3. Jól mondta a 20 évvel ezelőtti szárszói találkozónk egyik közgazdászunk, hogy az EU homokra épül… El kell tűnnie, a szélsőbalos eszméktől a zöldekig álcázottakkal együtt, akik pusztán csak a pénzzel járó hatalomért képesek bármire.
  Anna

 4. Minden elismerésem Morvai Krisztináé! Mit engednek meg maguknak a brüsszeli urak? Eszméik(?) már a történelem szemétdombján vannak, – amit most produkálnak, az már csak elkeseredett utóvéd-harc!
  Hajrá Krisztina!!

  Charissime d’la Mancha

 5. Nem is értem, hogy miért írogat Magyarországról holmi jelentést egy portugál fickó? Ha szeretnék ismerni Hazánkat, akkor értelmes, magyar emberektől tájékozódjanak! Ott van mindjárt Dr. Morvai Krisztina, aki pontosan tud válaszolni minden kérdésre, sőt! Ő az a nagyszerű ember, aki nem tűri el lehajtott fejjel, hogy gyalázzák Magyarországot. Az EP-nek ez nem tetszik? Na és? Nekem meg az egész EU, meg EP nem tetszik! Legjobb lenne kilépni ebből a kártékony gittegyletből minél előbb. Addig is, drága Krisztina! Ezer köszönet érte, hogy megint a sarkadra álltál!

  Lenhardtné D. Ibolya

  1. Emlékeim szerint a Portugál fasizmus Frankóval azaz a Spanyollal egy időben szűnt meg! A II. világháború után még évekig tombolt Portugáliában a fasizmus!
   Vastag bőr van a pofáján!

   kató rudi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük