A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev szerint Ukrajna területeinek szétosztása még mindig jobb, mint ha az ukránok belépnének a NATO-ba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Lengyelország, és lássuk be, Magyarország és Románia évtizedek óta arról álmodik, hogy átveszi Ukrajna nyugati régióit” – fogalmazott.

Putyin bizalmasa szerint Magyarország már évek óta arról álmodik, hogy visszakapja Kárpátalját – írja a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva az Index.

 

Dmitrij Medvegyev szerint Ukrajna területeinek szétosztása még mindig jobb, mintha az ukránok belépnének a NATO-ba.

„Jobb egy ilyen csendes felosztás, mint Ukrajna NATO-tagsága vagy egy világháború. A kapzsiság és a rosszindulat, a gyűlölet és a becsvágy gyakran erősebb, mint az ész és a józan ész. Lengyelország, és lássuk be, Magyarország és Románia évtizedek óta arról álmodik, hogy átveszi Ukrajna nyugati régióit”

– fogalmazott Medvegyev.

Konföderáció vagy unió?

Hozzátette: a lengyelek egy konföderáció létrehozásáról tárgyalnak az ukránokkal, ami szerinte már csak egy lépésnyire van az uniótól. Medvegyev úgy véli, Lengyelország igyekszik minél hamarabb megvalósítani ezeket a terveket, amíg van erre lehetőségük.

„Sok ukrán nyilvánvalóan nem akar visszatérni Lengyelországba, vagy nem mutat semmilyen vágyat arra, hogy visszatérjen a lengyel államba, mert túl erős a történelmi emléke annak, hogyan bántak velük abban az országban. Hogy nyíltan fogalmazzak, rabszolgaként, marhaként”

– fogalmazott.

Medvegyev szerint Lengyelországban még ma sem bánnak jobban az ukrán menekültekkel és munkásokkal – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Mandiner

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev (Fotó: AFP)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: