KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Ha Ukrajna a rakétakilövő állomásainkat támadja, arra nukleáris fegyverrel válaszolunk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva akkor is bevethet nukleáris fegyvereket, ha hagyományos fegyverekkel támadják meg – figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök. Észrevételeit arra az ukrajnai felhívásra reagálva tette, hogy Oroszországon belül rakétakilövő állomásokat célozzanak meg, olvasható az oroszhirek.hu-n.

Telegram-csatornáján csütörtökön írt bejegyzésében Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, kijelentette, hogy „néhány ostoba háborús uszító Banderisztánból (Ukrajnából)” azt javasolta, hogy a legjobb módszer az Oroszország elleni harcra az, ha a Nyugat által szállított, nagy hatótávolságú rakétákkal megsemmisítik az indítóállásait.

MEDVEGYEV SZERINT AZ ILYEN AKCIÓK EGYETLEN KÖVETKEZMÉNYE A NUKLEÁRIS VÁLASZLÉPÉS KIVÁLTÁSA LENNE.

Kifejtette, hogy az orosz katonai doktrína lehetővé teszi, hogy taktikai atomfegyvereket alkalmazzon egy olyan ország ellen, amely az orosz államiságot veszélyezteti, akár hagyományos fegyverek alkalmazásával is.

„Ez nem az önvédelemhez való jog, hanem közvetlen és nyilvánvaló alap arra, hogy nukleáris fegyvereinket egy ilyen állam ellen használjuk”

– írta Medvegyev.

Figyelmeztetett továbbá, hogy „Hitler, Mussolini, Pétain és mások örökösei a mai Európában, akik támogatják a nácikat Kijevben, ezt ne feledjék”.

A volt orosz elnök nem pontosította, hogy kinek a megjegyzéseire reagált. Csütörtökön korábban azonban Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője kijelentette, hogy Kijevnek nincsenek meg az eszközei ahhoz, hogy lelője az orosz raktárakban tárolt, több ezer Sz–300-as rakétát, amelyeket Ukrajnára lőhetnek.

Ez is érdekelheti:  Kikutatták a szakértők: Obama kiváló elnök volt, Trump a legrosszabb, Biden meg nagyszerűbb Reagannél

Az országos televízióban nyilatkozva Ihnat azt javasolta, hogy az ilyen támadások elleni védekezés „legjobb módszere” az orosz területen található rakétaindító állomások megsemmisítése. Ennek érdekében a tisztviselő kijelentette, hogy Kijevnek nagy pontosságú fegyvereket kellene használnia.

MH

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Medvegyev: Ha Ukrajna a rakétakilövő állomásainkat támadja, arra nukleáris fegyverrel válaszolunk

  1. HOPPÁ.ROVID AZ ÉLET HOSSZU A SIR, MINDENKI K…………….AMENNYIT BIR.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük