KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Más tollával ékeskedik Karácsony Gergely

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Karácsony Gergely úgy döntött, elkezdi átadni azokat a beruházásokat, amihez eddig köze sem volt. A ferencvárosi szakrendelő átadásáról szóló posztjában a főpolgármester azonban arról nem tett említést, hogy a főváros maga az intézmény megújulását egyetlen fillérrel sem támogatta.

Az eredmények és a programjában megfogalmazott ígéretek megvalósítása híján Karácsony Gergely úgy döntött, elkezdi átadni azokat az beruházásokat is, amihez gyakorlatilag semmi köze sem volt. Ez történt nemrég Ferencvárosban is, ahol a főpolgármester átadott egy kormány által felújított szakrendelőt.

Az egészségügy fejlesztése állami feladat. Budapest előző vezetése 2012-ben lemondott a főváros egészségügyi intézményeiről, kórházairól. Ennek ellenére, mi úgy gondoljuk, hogy felelősséggel tartozunk a budapestiek egészségéért

– írta az átadóról szóló Facebook-posztjában a főpolgármester, aki arról elfelejtett megemlékezni, hogy a főváros egyetlenegy fillérrel sem támogatta az intézmény felújítását.

Gyurákovics Andrea, Ferencváros polgármesterjelöltje a szakrendelő átadása nyomán elmondta, a főváros egy fillér támogatást sem nyújtott a fejlesztéshez, miközben a kormány hatmilliárd forinttal, míg a józsefvárosi önkormányzat mindössze 300 millióval támogatta az intézmény komplex megújítását.

Ez a rendelőintézet az Egészséges Budapest program keretében valósult meg, aminek a koncepcióját és terveit még Szentkirályi Alexandra dolgozta ki főpolgármester-helyettesként. Ennek ellenére Baranyi Krisztina a terveket a sajátjaiként adja el

– emelte ki Gyurákovics Andrea, majd hozzátette, Baranyi Krisztinának mindössze annyi köze volt a fejlesztéshez, hogy az ő polgármestersége alatt valósult meg. A szűrőprogramokkal kapcsolatban a kormánypártok polgármesterjelöltje elmondta, 2019 előtt folyamatosan bővítették az ingyenes MR és CT szűrőprogramokat, aminek eredményeként 2019-re minden kerületi lakos bármikor hozzájuthatott ilyen jellegű ellátáshoz.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere (Fotó: Havran Zoltán – Magyar Nemzet)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük