KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarországon keresztül szállítottak ikonokba rejtett robbanószerkezetet az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a Szövetségi Vámszolgálattal együtt blokkolta az ortodox ikonokba és egyházi tárgyakba rejtett robbanószerkezetek és robbanóanyagok Oroszországba történő csempészésének Ukrajnából az Európai Unión keresztül – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei az “Ubilinka” nemzetközi közúti ellenőrző ponton (Pszkovi terület, az államhatár lett-orosz szakasza) egy autó ellenőrzése során az Ukrajnából az Oroszországi Föderációba importált ortodox ikonok és egyházi használati tárgyak egy tételében külföldi gyártmányú robbanóanyagokat fedeztek fel” – jelentette a szolgálat.

“Az Ukrajna – Románia – Magyarország – Szlovákia – Lengyelország – Litvánia – Lettország – Oroszország útvonalon közlekedő rakományból összesen 27 ikonoknak álcázott, használatra kész, rögtönzött robbanószerkezetet, 70 kg nagy erejű, iparilag előállított robbanóanyagot, 91 elektromos detonátort és egy RPG-7-eshez való lövedék alkatrészeit vonták ki” – jegyezte meg az FSZB.

A bűncselekményben részt vevő személyt őrizetbe vették. Az FSZB nem pontosította személyazonosságát és szerepét. Az FSZB Pszkov megyei nyomozóosztálya az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve 226.1. cikkének 2. része szerinti büntetőügyben folytat nyomozást, amely 10 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat.

“A bűncselekmény valamennyi szervezője és bűntársa, beleértve a külföldi állampolgárokat is, körözési listára kerül, és az orosz törvények értelmében büntetőjogi felelősségre vonják őket” – hangsúlyozta az FSZB.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: printscreen / Orosz Hírek

 

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Utoljára '88-ban a kommunisták akartak így elhallgattatni!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük