KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország mint illegitim banánköztársaság (videó+audió)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Illegitim banánköztársaságnak” próbálják láttatni Magyarországot a Soros Györgyhöz közel álló európai erők a saját hatalmuk védelme érdekében. Erről Morvai Krisztina, független Európai Parlamenti képviselő beszélt a Karc FM-en, miután az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést. A magyar politikus emlékeztetett: ugyanezen a napon előterjesztettek egy olyan határozatot is, amely elfogadhatatlannak minősítené a migránsoknak segítséget nyújtó civil szervezetek kriminalizálását, vagyis a nemrég elfogadott Stop Soros törvényt.

Morvai Krisztina szerint ezek a lépések egyrészt azt a célt szolgálják, hogy visszaállítsák azt a – nyugati nagyhatalmak és gazdasági erők szempontjából – sokáig jól működő rendszert, amelynek lényege: “a gazdasági hatalom leadja a megrendelést, a politikai hatalom teljesíti azt, a média pedig eladja az embereknek”. Ezt a metódust borította fel ugyanis a 2010-ben megválasztott nemzeti-konzervatív magyar kormány, amelynek a harmadszori, nagy arányú győzelmét Nyugat Európában igyekeznek démonizálással megmagyarázni a saját választóiknak.

A független EP képviselő szerint ugyanis a másik fontos mozgatórugója a Magyarország-ellenes jelentéseknek az a félelem, hogy nyugaton is egyre többen hallják meg a V4-ek felől érkező hangokat, és fellázadnak saját vezetőik ellen. Ha azonban elhitetik azt, hogy Magyarországon és Lengyelországban csorbulnak az emberi jogok, lebomlik a demokrácia és megszűnt a sajtószabadság, akkor el lehet érni, hogy ne tekintsenek mintaként ezekre az országokra.

Morvai Krisztina ezzel együtt úgy látja: a migrációs politikában az Európai Unió döntéshozói egyértelműen Soros György, mint gazdasági hatalom megrendelését teljesítik. A közös európai migrációs tervet pedig azért igyekeznek mihamarabb tető alá hozni, mert a 2019-es európai parlamenti választások után felálló Európai Parlamentben már nem biztos, hogy meghoznák a migránsok tömeges behívását elősegítő döntéseket. Simon-Palov Judit interjúja.

Az interjúban hivatkozott anyagok a következő linkeken érhetőek el:

Soros a Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre sürgeti az EU-t

Ez is érdekelheti:  Az amerikai képviselőház elnöke szavazásra bocsátja az ukrán segélytörvényt

A Euronews tévécsatorna beszámolójának magyar nyelvű fordítása a következő:

Soros sürgeti az EU-t, hogy tartsa Lengyelországot és Magyarországot demokratikus ellenőrzés alatt

Soros György sürgeti az Európai Uniót, hogy tartsa nyomás alatt Lengyelországot és Magyarországot a jogállamiság megőrzése érdekében. A Brüsszeli Közgazdasági Fórumon az amerikai milliárdos elmondta, üdvözli az EU legutóbbi kemény fellépését mindkét országgal szemben, mely kritikák a növekvő önkényuralommal vádolják őket.

„Teljes mértékben csodálom azt a bátorságot a magyar emberek részéről, amellyel ellenálltak az Orbán kormány által kialakított csaló és korrupt maffiaállamnak. Biztatónak látom, ahogy az EU intézmények energikusan reagáltak a Lengyelországtól és Magyarországtól érkező kihívásokra” – tette hozzá Soros György.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor pénzügyi spekulánsként jellemezte Sorost, aki támogatja az Európába áramló tömeges migrációt. Soros szintén figyelmeztette az EU-t, hogy „egzisztenciális krízissel” kell szembenéznie, és a koalíciónak nem kellene engednie, hogy az elhúzódó Brexit tárgyalások megzavarják a létfontosságú reformok meghozatalát.

Kampányeszköz Magyarország démonizálása (Hangoló 2018. 06. 27.)

Nyílt Társadalom Intézet jogi elemzés

https://www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/legal-analysis-hungary-anti-ngo-bill-20180618_0.pdf

EP LIBE bizottság határozata

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/plmrep/COMMITTEES/LIBE/RE/2018/06-25/1156999EN.pdf

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Magyarország mint illegitim banánköztársaság (videó+audió)

  1. Függetlenül attól, hogy kik állítják, Magyarország de jure valóban illegitim, és de facto valóban banánköztársaság.
    Aki ezt nem látja, az vak, vagy ostoba, vagy fidesz-orbán-hívő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük