KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország lángokban – Egy nép harca a szabadságért (Ungarn in Flammen) 1956

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

A film bemutatja a magyar nemzet történetét a honfoglalástól címszavakban 1956-ig, majd az akkori eseményeket részletesen. Segítségkérésnek szánták de a világ nemzeteinek vezetői szótlanul tűrték az oroszok bevonulását. Megannyi fővárosban tömegtüntetések zajlottak a magyar nép mellett, de mint már tudjuk, még 33 évig rajtunk maradt az orosz rabiga.

Hat forgatócsoport járta a várost. Körülbelül tízezer méter anyagot vettek fel. November 4-én reggel akarták eljuttatni Bécsbe, a Nemzetközi Vöröskereszthez és az Egyesült Nemzetek szervezeteihez „a külföld tárgyilagos informálása, segélyek és gyógyszerek küldése céljából. A hajnali ágyúszó és a rádió tragikus felhívása pánikhangulatában valaki villanyt gyújtott és ezzel megsemmisítette az előhívás alatt lévő anyag egy részét. Pár doboz két fiatal filmfőiskolás hátizsákjában került ki Ausztriába, és később ez a sovány és hiányos anyag képezte gerincét a Magyarország lángokban című Nyugat-Németországban készült dokumentumfilmnek”

Örök emlékül a magyar szabadságharc hőseinek és mártírjainak.

„Készítették hontalanságban élő névtelen magyar filmalkotók, német, osztrák, francia és amerikai munkatársak lelkes segítségével. Céljuk egy nagyhatalom, a film segítségével élménnyé alakítani, felejthetetlenné tenni a magyar nemzet kiolthatatlan szabadságvágyát, példamutató hősi harcát, felrázni a világ lelkiismeretét: Az nem lehet, hogy annyi szív hiába onta vért. Eljuttatni minden szabad országba, eljuttatni azokhoz, akik a népek sorsát intézik, hogy soha el ne felejtsék: Nincs béke Magyarország szabadsága nélkül…”

wwenigma

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az oroszok ismét jelentős támadást intéztek az ukrán energetikai létesítmények és az ukrán fegyveres erők ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Magyarország lángokban – Egy nép harca a szabadságért (Ungarn in Flammen) 1956

 1. „az Emberi Élet egyetlen igazi értelme és célja,az IGAZSÁG keresése,az értevaló szakadatlan küzdelem ! Minden más ,csupán időpocsékolás és csak a hitványok érvelése . „

 2. Kedves ugyis….!

  És akkor merre is az igazság?
  Merre keressem?
  A médiákban? Nem-nem!
  A világban? Nem-nem!
  A könyvekben? Nem-nem!
  Az élet modellemben? Nem-nem!
  Talán mégis bennem? Ki vagyok én? Nem vagyok Isten! Mindenkinél kevesebb vagyok.
  De talán mégis bennem, nincs külvilág, nincs senki, én vagyok a lelkiismeretemmel az Istenemmel.
  Itt az igazság!

  Atilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük