KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar találmány és világszabadalom a függőleges tengelyű szélgenerátor (videó)

Dr. Györgyi Viktor kifejlesztette a függőleges tengelyű szélerőművet, ami az alternatív energiatermelés piacát forradalmasíthatja. A professzor a világszabadalmat nem viszi se Amerikába, se Kínába, itthon épít gyárat és kutatóintézetet. EU-s támogatást nem kapott eddig. A gyártás beindításához 50 milliárd forintra van szükség.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Mlwu_5byzsM]

Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Magyar találmány és világszabadalom a függőleges tengelyű szélgenerátor (videó)

 1. Tisztelt Prof. Ùr!
  Német cégem van és szeretnék felállítani egy hybrid,
  fotoelemes/szélgenerátor rendszert Kecskemét
  közelében bemutatásra. Kérdés, van-e már egy
  kész függöleges rendszere megvételre?
  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel
  Horák József

  1. TIisztelt Uraim ! a segítségüket kérném,az alábbiakhoz . Sopronban szeretnék egy ÖKO lakóparkot összehozni,amely nap és szélenergiára épülne. Rengeteg honlap van a témában,csak sajnos az ellentmondások miatt nem találtam megbízható és használható adatokat az „erőművek” teljesítmény meghatározására és az optimális típus kiválasztására . Engem kiemelten érdekela Prof.Úr találmánya és kérdezném,hogy elképzelhető-e a mágnescsapágyas kivitel és mikor ?Valamint egyáltalán elérhető-e a termék és hogyan ? Üdvözlettel

 2. A vertikális (függőleges) tengelyű szélturbinát 1931-ben szabadalmaztatta az Egyesült Államokban a francia származású George Darrieus.
  Asszem jah 😛
  Kedves olvasónk!
  Köszönjük fontos kiegészítését. Valóban a „Darrieus kerék” már 1931-ben szabadalmaztatva lett.
  Lehet, hogy a magyar megoldás sok újítást tartalmaz, de a szerkezetet George Darrieus már 1931-ben feltalálta, tehát semmiképpen nem magyar találmány!
  Akit a téma érdekel, itt olvashat róla (http://fenntarthato.hu/epites/Members/mitty98/aramtermeles-szelenergiaval-epulet-leptekben), s számos további helyet talál a nagyon alapos dolgozatban!
  Köszönettel: Híradmin

 3. Tisztelt Prof.Úr ! Ezúton szeretnék lehetőséget kérni Öntől,egy személyes találkozásra ,hogy egy kicsit megismerhessem az Ön találmányát . Köszönettel :Horváth ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük