KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Péter Vona nyomdokában, a Spinozában beszélt a külföldi segítséggel történő rezsimváltásról

A Spinoza Színházban tartott beszélgetés során Magyar Péter kártyajóslásra hivatkozva beszélt előre hozott országgyűlési választásokról, Nagy Ervinnel való kapcsolatáról, liberális világnézetéről. Varga Judit volt férje elmondta: David Pressmannal személyesen nem találkozott, de közvetítők megkeresték. Szerinte a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt, igaz, szerinte rezsimváltást csak így lehet Magyarországon véghez vinni. A beszélgetés helyszíne onnan lehet ismerős, hogy 2017-ben a néppártosodó Vona Gábor ugyanitt beszélgetett Rangos Katalinnal. A következményeket ismerjük.

– Kártyán valaki jósolt, és azt mondták, hogy fél év múlva új országgyűlési választás lesz – mondta Magyar Péter a Spinoza Színházban március 18-án tartott beszélgetésen, ahol Rangos Katalin újságíró kérdezte Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férjét.

Magyar Pétert jól láthatóan meglepte, hogy a közönség felnevetett a kártyajóslásról szóló kijelentése után. A közönség kacagására reagálva Magyar Péter azt mondta: „Mielőtt felnevetnének, állítólag a karmelitában is jósolnak.” A beszélgetés helyszíne egyébként onnan lehet ismerős, hogy Vona Gábor 2017-ben ugyanitt beszélgetett Rangos Katalinnal. Az esemény, pontosabban az, hogy ennek akkor teret adtak a Spinoza-házban, sokaknál kiverte a biztosítékot, ráadásul általános vélekedés szerint az alkalom nem szólt másról, mint az akkoriban néppártosodást hirdető Jobbik-elnök „mosdatásáról”. A Jobbik elnöke akkor arról győzködte hallgatóságát, hogy a belvárosi baloldaliaknak is érdemes a pártjára szavazniuk. A belvárosi baloldaliak végül nem szavaztak a Jobbikra, azonban az egykor radikális nemzeti párt betagozódott a Gyurcsány Ferenc vezette széles balliberális választási koalícióba, amely mint kiderült, külföldről pénzelt kampánnyal akarta a nemzeti, jobboldali Orbán-kormányt leváltani 2022-ben. Legutóbb Varsóban sikerült egy bal-„jobb” összefogással megbuktatni a lengyel nemzeti kormányt, úgy tűnik, hogy Magyar és alakuló mozgalma számára a Spinoza belépőt jelent egy újabb, külföldről pénzelt, szervezett ellenzéki, a nemzetközi baloldal által dominált nagykoalícióba való belépéshez.

„A CIA budapesti főhadiszállása”

Rangos Katalin a ma közzétett beszélgetésen megkérdezte Magyar Pétertől, hogy akar-e politikus lenni. Erre Varga Judit volt férje azt válaszolta: „már az vagyok, szerintem.” Magyar Péter elárulta:

Ez is érdekelheti:  Szabadon engedték az előző lengyel kormány idején működő "Igazságosság Alap" kapcsán őrizetbe vett volt igazságügyi miniszterhelyettest
alapvetően liberális embernek vallja magát, azonban mivel ezt a műsort felveszik, úgy véli ezt nem kellett volna mondania.

A műsorban Magyar Péter kifejtette: a kegyelmi botrány kirobbanása előtt egy héttel létrehozta mostani Facebook-oldalát, ezt el is küldte Varga Juditnak, hogy a volt felesége ott nyomon tudja követni a közéleti pályafutását. Állítása szerint sokkos állapotba került az első kormányt kritizáló Facebook-posztjának közzététele után, amelyet a Telex egyből átvett. A sokkos állapot miatt nem tudja, miért épp Gulyás Márton műsorába ment be először.

Sikerült kiválasztanom a CIA budapesti főhadiszállását, mint utólag megtudtam

– fogalmazott. Az újságíró megkérdezte Magyar Pétertől, találkozott-e David Pressmannal, az USA budapesti nagykövetével. Magyar Péter néhány másodperc gondolkodási idő után azt válaszolta:

David Pressmannal személyesen nem.

Hozzátette, nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül. „A látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt” – jelentette ki. Arra is utalt, hogy a XVII. század óta „nem volt olyan rezsimváltás Magyarországon, amelyet nem külföldi segítséggel követtek el”.

Demszky-plakátok voltak az ágya mellett

Magyar Péter úgy véli, a Fidesz küldeni fog a pártjába árulókat. Mint mondta, neki is javasolták már, hogy jelöljön ki néhány árulót, hogy dezinformálják a kormányzati kommunikációt. Magyar elárulta: már nyolcéves kora óta követi a politikát, tízévesen az SZDSZ főpolgármesterét ábrázoló Demszky-plakátok voltak az ágya mellett. Varga Judit volt férje számos alkalommal megemlítette az interjú során, hogy elképesztő mértékű szeretet árad felé, amióta közéleti pályára lépett.

Szerinte ő a fiatalok között „idolnak számít” (példakép – szerk.), s ezért már nem cigarettázhat nyilvánosan.

Nagy Ervinről szólva azt mondta, ő volt az a „tökös csávó, aki az első pillanattól kezdve” mellé állt.

„Letett egy olyan kultúravíziót elém, hogy mondtam neki: ha egyszer polgármester leszek egy faluban, akkor te leszel a művészeti ház vezetője, ha nem az leszek, akkor meg leszel más”

– jelentette ki Varga Judit volt férje.

Ez is érdekelheti:  Kennedy unokája is reagált a Donald Trump elleni merényletre

Megbánta, hogy lepropagandistázta a HVG újságíróját

Magyar Péter a műsorban arról is beszélt, megbánta, hogy lepropagandistázta a Varga Judittal való veszekedésükről szóló rendőri jelentés részleteit közlő Dezső Andást, a HVG újságíróját. Magyar szerint voltak olyan kormányközeli politikusok, akik verték a feleségüket, és Dezső András akkor nem ment el oknyomozni, de az ő ügye kapcsán mégis megtette. Magyar Péter végül ezért letiltotta a felvételt.

– Élek a gyanúperrel, hogy nem véletlenül Dezső András kapta meg ezt a rendőri jelentést. Próbáltam neki az elején elmondani naivan, hogy ő Rogán Antal eszköze – részletezte.  Rangos Katalin ennek kapcsán elmondta: ő tudja, hogy Dezső András nem Rogán Antal narratíváját írta volna meg. Magyar Péter nem értett egyet vele.

– Akkor kérdezd meg, miért nem írt a főbűnösökről – reagált Magyar.

Azokat kérdezek, akiket én akarok

– mondta erre Rangos Katalin. Magyar Péter a beszélgetés végén az influenszereknek is odaszúrt. Szerinte az általa szervezett tüntetésre nagyobb bátorság kimenni, mint a 13 influenszer tüntetésére, „ahol csak két értelmezhető beszéd volt, a többi nem volt az”.

 

Kiemelt képen: Magyar Péter Rangos Katalinnal a Spinozában / Fotó: printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük