KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Békekör: A Wagner magánhadsereg szombatra virradóra ellenőrzése alá vonta Rosztovot

A Magyar Békekör információi szerint az orosz hadvezetés ukrajnai kudarcai miatt tört ki a lázadás Oroszországban.

A Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner magánhadsereg szombatra virradóra ellenőrzése alá vonta Rosztovot, és körülzárta az orosz déli katonai körzet főhadiszállását. Kilátásba helyezték, hogy Moszkvára menetelnek, ha Geraszimov vezérkari főnök és Sojgu védelmi miniszter nem jelenik meg Rosztovban. Moszkvában és a térségében terrorizmus elleni riadót fújtak – tájékoztatott a Magyar Békekör.

A Don-i Rosztovban feszült a helyzet, de rend van – jelentette a helyszínről a Ria Novoszty tudósítója. Korábban a nap folyamán több médiában is megosztottak klipeket a városban mozgó tankokról, az utcákon járőröző ismeretlen katonákról.

Közben Putyin orosz elnök beszédet intézett a nemzethez, amelyben kijelentette, hogy az orosz csapatok megkapták a felhatalmazást a fegyveres felkelés szervezőinek semlegesítésére.

Az orosz védelmi minisztérium felszólította a Wagner-csoport katonai magántársaság katonáit, hogy hagyjanak fel a fegyveres felkeléssel, és felszólította őket, hogy térjenek vissza bázisaikra. A minisztérium szombati közleményében azt állította, hogy a PMC tagjait  „becsapták, hogy részt vegyenek [Jevgenyij, a Wagner-csoport vezetője] Prigozsin bűnözői szerencsejátékában”,  hozzátéve, hogy néhány Wagner-harcos  „már megértette a a helyzetet” ,  és felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy visszatérhessenek a bevetési helyükre.

Magyar Békekör, Russia Today, Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Wagner fegyveresek Rosztovban / Handout / @na_laite_23 / UGC / AFP

Kapcsolódó:

Vlagyimir Putyin a nemzethez intézett televíziós beszédet a kritikus helyzetben

https://internetfigyelo.com/a-pmc-wagner-fegyveresei-prigozsin-puccsot-kiserelnek-meg-putyin-ellen/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük