KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Békekör a hazaárulással vádolt ukrán újságíró mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ruszlan Kocaba
Ruszlan Kocaba

A Magyar Békekör teljes erkölcsi-politikai támogatásáról biztosította Ruszlan Kocaba ukrán újságírót, akit az ukrán politikai rendőrség (SZBU) a közelmúltban azért tartóztatott le, mert kiállt a béke mellett az ukrán polgárháborúval szemben. A bátor újságírót hazaárulással vádolják, és bíróság elé állították, mert elítélte Porosenko elnök katonai mozgósítási parancsát, és testvérgyilkosnak minősítette az ukrajnai konfliktust – számolt róla be az Amnesty International.

A 16 civil és politikai szervezetet tömörítő Magyar Békekör gyalázatosnak tartja, hogy a Porosenko-Jacenyuk féle kijevi vezetés szemébenbűn a béke melletti kiállás, de erény a háború Kelet-Ukrajna orosz ajkú lakosaival szemben. „Ruszlan Kocaba lerántotta az álarcot arról a politikáról, amely az ’európai értékek’ védelmezőjének színeiben tetszeleg, miközben saját honfitársaiba lövet. Fejet hajtunk az újságíró bátor kiállása előtt.

Ruszlan Kocaba nincs egyedül véleményével sem Ukrajnában, sem határain kívül. Ukrajnában tömegessé vált a behívó parancs megtagadása. A különféle nemzetiségek fiai kezdik tömegesen megtagadni, hogy egymás vérét ontsák Porosenko és Jacenyuk tekintélyuralmi rendszeréért. Ukrajnában és határain kívül egyre többen ítélik el ezt a politikát, mert úgy látják, nem vezet sehová. Ellenkezőleg, kezdi kimeríteni a népirtás bűntettét. Példa rá Kelet-Ukrajna kiéheztetése, és a gázcsapok elzárása a télben. A békés lakossággal szemben elkövetett bűntettek hatását csak azzal tudták enyhíteni, hogy Oroszország élelmet és üzemanyagot szállító konvojok sokaságával sietett az ostromlott Kelet-Ukrajna megsegítésére, most pedig ingyen gázt is juttat a lakosságnak” – áll a közleményben.

A Magyar Békekör szerint Ruszlan Kocaba újságíró kiállása mindenki számára példa értékű, akinek drága a népek békés együttélése. A Magyar Békekör testvéri szolidaritásáról biztosítja őt minden békeszerető magyar ember nevében.

http://www.mszfszk.hu/

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük