KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron harcias, szerinte korlátlanul kell támogatni Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön kijelentette, nincsenek korlátok vagy “vörös vonalak”, ha Kijev támogatásáról van szó.

Macron az Elysée-palotába hívta az ellenzéki vezetőket, hogy megvitassák Franciaország Ukrajnának nyújtott támogatását – jelentette csütörtökön a BFMTV. A több mint háromórás megbeszélés után nem született konszenzus.

A csatorna szerint az elnök azt mondta, hogy “nem állítana fel korlátokat” a Kijevnek nyújtott segítséggel kapcsolatban, amit nem tekint eszkalációnak, hanem Párizs “arányos válaszának” Moszkva fellépésére.

Macron retorikája egyre harciasabbá vált, ahogy az orosz csapatok folytatták az ukránok visszaszorítását és a nyugatról szállított felszerelések megsemmisítését. Múlt héten azt mondta, hogy a Nyugat “nem zárhatja ki” annak lehetőségét, hogy NATO-csapatokat küldjön Ukrajnába, de az Egyesült Államok vezette blokk legtöbb tagja visszautasította a megjegyzéseit.

Kedden Prágában francia emigránsoknak úgy nyilatkozott, hogy a nyugat-európaiaknak “meg kell felelniük a történelemnek és az ahhoz szükséges bátorságnak”.

Dmitrij Medvegyev már meg is adta a választ a francia elnök kijelentésére, amelyet egy régi, bölcs magyar közmondással lehet tömören összefoglalni:

“Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten”

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök, 2024. március 5. © Ludovic MARIN / AFP

 

Ez is érdekelheti:  Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyészt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Macron harcias, szerinte korlátlanul kell támogatni Ukrajnát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük