KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lovas Istvánra emlékezve

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarok!

Bizony Lovas István barátunk halála pótolhatatlan űrt hagyott a magyar újságírás és általában a köztájékoztatás területén. Mert az volt az élete, hogy a nyugati és keleti sajtótermékek és hírportálok átolvasása után lefordított minden olyan anyagot a magyar közönség számára, amit a hivatalos tájékoztatás nem tartott fontosnak. Ezzel és az elemzéseivel, olyan általános képet tudott adni a hírek és a belőlük látszó jövőkép terén, hogy bátran támaszkodhatott az anyagaira bárki.

Pistát nem is szerették a balliberálisok, de még a jobboldalon is voltak – vagy féltékenységből, irigységből vagy csak érdekeik sérelme miatt – akik bizony szélsőségesként, vagy csak túl radikálisként: ítélték meg. Pedig ő nem volt szélsőséges, sőt nagyon is humanista volt. Csak éppen szerette a Nemzetét. S bizony ez a mai világban elegendő arra, hogy a nagyon igazodni vágyók, vagy a lipótvárosi rettegők és feltétlen híveik elítéljék őt, aki le merte írni az igazat minden kérdésben és minden esetben.

Pista temetésén azonban megfog mutatkozni, hogy mennyien szerettük és tiszteltük, s bizony még vidékről is mennyien ott leszünk, hogy elbúcsúzzunk tőle. Bár tudjuk jól, hogy Ő fentről fogja tovább segíteni a Nemzetegyesítő munkánkat, amit ő is végzett írásaival, elemzéseivel de nekünk és minden jó magyarnak (aki csak teheti), ott a helye! Július 6-án tehát a Farkasréti temetőben találkozunk 14.30-kor.

A magyarság egyik legkiemelkedőbb politikai tollforgatója  Lovas István, akit  posztumusz választottunk a NEMZETEGYESÍTŐ 

MOZGALOM tiszteletbeli tagjává, Dr. Grespik László és Dr. Tóth Zoltán József – a két „égi jogászunk” –  mellé.

Dr. Bene Gábor

Nemzetegyesítő Mozgalom

Nincs bocsánat… (befejezetlen portréfilm Lovas Istvánról)

Nagyon tanulságos, sajnos befejezetlen portréfilm Lovas Istvánról „Rólam, az életemről, soha nem készült még film, így nem maradna mögöttem semmi, ha meghalok. Ezért nagyon örülnék annak, ha sikerülne ezt megcsinálnunk.” Ezt mondta Lovas István újságíró Fogel Frigyes rendezőnek, aki elkezdte forgatni azt a bizonyos filmet. Ám István kérése csak részben teljesülhetett, tragikusan váratlanul bekövetkezett halála ugyanis félbeszakította a forgatást is. Itt megnézhető a töredékfilm, az a félóra, amit a rendezőnek sikerült rögzítenie. Lovas István a felvételen többek között arra biztatja az újságírókat, írjanak bátorsággal, ne féljenek a retorzióktól.

Ez is érdekelheti:  A választási csalás kizárására javasol törvényt az amerikai képviselőház republikánus elnöke

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Lovas Istvánra emlékezve

  1. Légüres teret hagyott maga után az interneten Lovas István, amit sajnos senki nem képes betölteni. Nagyon hiányoznak okos és józan magyar vonatkozású fordításai, nehéz belenyugodni hogy több igaz információt tőle már nem remélhetünk. Blogja egyedi, remek és egyetlen volt. Bár csak jelen lehetnék temetésén, de ez az irgalmatlan távolság miatt ez nem megoldható. Szomorúan vettem tudomásul hogy az itteni magyarkodó újság még halál hírét sem közölte le, pedig Lovas István ezerszer jobban megérdemelne elismerést mint számtalan más feldicsért akiknek még nevét sem találtam soha érdemesnek megjegyezni.
    Isten nyugosztalja Lovas Istvánt és az örök békesség fénye adasson meg neki.

  2. Életében kellett volna jobban megbecsülni őt is! Tovább élt volna. Nyugodjék békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük