KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lezuhant egy repülőgép Magyarországon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon. Egy olvasónk fényképén sűrű füst látható a gép tragédiája után a Fejér vármegyei település közelében. A repülőn tartózkodók feltehetően életüket vesztették, meg nem erősített információk szerint egy négy fős család tagjai, akik a földet éréshez közel, a parkolóban tartózkodtak, égési sérüléseket szenvedtek.

Információink szerint a repülőgép nagyjából kétszáz-háromszáz méterre zuhant le a parkoló autóktól.

Két mentőhelikopter, valamint két városból tűzoltók érkeztek a katasztrófa helyszínére. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy pontosan miért zuhant le a repülőgép. A helyszínt a mentés idejére teljesen lezárták.

Az fmc.hu, helyi portál azt írta a balesettel kapcsolatban, hogy a pilótán kívül ketten, apa és fia utaztak a gépen. Helyszíni beszámolók alapján lefújták az idei légiparádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légijárművet.

Egyetlen ilyen gép volt Magyarországon

Két éve érkezett Magyarországra a most lezuhant North American Aviation T–28 Trojan, értesült a Magyar Nemzet. A repülőgépből csak ez az egy volt az országban. A delmagyar.hu 2021-es cikke szerint Szeged felett tette meg az első köröket magyar légtérben, magyar lajstromjellel.

A felszállás előtt Rózsavölgyi Vilmos, aki a gép tulajdonosa volt, részletesen felidézte a fél világot bejárt repülő történetét. 1951-ben gyártották, 1951 és 56 között az amerikai légierőnél volt, majd eladták a franciáknak. A 70-es évek végén került vissza Amerikába, magánkézbe. A történet vége, hogy Dél-Afrikából egy svájci állampolgár vette meg. A gépet szétszedték, úgy szállították át Svájcba. – Mi április 24-én baráti kapcsolataink segítségével vásároltuk meg – tette hozzá Rózsavölgyi Vilmos.

Arról még nincsenek információk, hogy a gépet most is szenvedélyes pilóta hírében álló tulajdonosa vezette-e, és hogy túlélte-e a zuhanást.

MN

Kiemelt képen: T–28 Trojan repülőgép (Fotó: Facebook/Albatrosz Repülő Egyesület)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: