KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Lengyelország: nagy a feszültség a rzeszów-jasionka-i katonai légibázis környékén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A korábban polgári repülőtérként működő rzeszów-jasionka-i katonai légibázis környékén erős az amerikai katonai jelenlét, a közmédia ott forgató stábját háromszor is feltartóztatták a légibázist védő katonák annak ellenére, hogy az újságírók semmi tiltottat nem csináltak, mindössze a közútról filmezték a repülőteret. „Ezzel érzékeltették velünk azt, hogy itt bizony nagy a feszültség” – mondta el az M1 csatorna hétfő esti Hírdójában a közmédia helyszínen tartózkodó tudósítója.

A Híradóban elhangzott: a lengyelek nem kérnek az atomfegyverekből, amelyek esetleges Lengyelországba telepítését az egy héttel ezelőtt megjelent sajtóinterjújában helyezte kilátásba Andrzej Duda lengyel elnök.

A közmédia stábjának nyilatkozók, valamint a különböző lengyel sajtóorgánumok által megkérdezettek is azt mondták, hogy nem kérnek az atomfegyverekből.

Azt látni kell, hogy a lengyelek általában Ukrajna mellett állnak, tehát a háborúban az ukrán felet támogatják, azonban az, hogy atomtöltetet szeretnének ide telepíteni, az már inkább megosztja a lengyeleket” – mondta el Joó Csaba, a közmédia helyszínen lévő tudósítója a Híradóban.

Felidézte: Andrzej Duda a múlt hétvégén a kanadai televíziónak adott interjújában megerősítette, Lengyelország valóban kész arra, hogy egy NATO-program keretében atomtölteteket fogadjon a területén. Hozzátette: az egyik kijevi újság hétfőn idézte az ukrán légierő szóvivőjét, aki szerint Lengyelországnak kellene ellátnia Ukrajna nyugati részének légvédelmét.

Ezt Lengyelország a rendelkezésére álló légvédelmi eszközökkel talán meg tudná tenni, azonban az eszkalációnak egy olyan pontja lenne már, ahonnan igencsak nehéz lenne visszafordulni – hangzott el a Híradóban.

MTI, hirado.hu

Kiemelt kép: Lengyelország, rzeszów-jasionka-i katonai légibázis / Fotó: Printscreen / M1

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Az emberiség egyik jellemhibája

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük