Lengyel Károly: Demszkygrád

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Figyelemreméltó kijelentés buggyant ki tegnap gábor demszky száján a BKV-sztrájkkal és az ellopott százmillió forintokkal kapcsolatban.

Nevezetesen azt találta böfögni ez a húsz éves szadesz-monolit, hogy a sikkasztott „…pénzek a BKV éves költségvetésének mindössze elenyésző hányadát teszik ki, és ez ennek az összegnek talán csak 0,5 százalékát képezik.”. Eleve elnézést kérek az olvasótól a nem betűnyi pontosságú idézet okán, de a lényeg erről szólt. A mondatkörnyezetre meg nem érdemes figyelni, sokkal inkább a mondat elejtőjére.

Közpénzekről beszélt gábor demszky, ugye? Ebből a nézőpontból kiindulva egy röpke számítás alapján a Magyar Köztársaság éves költségvetésének összegéből, a csecsemőtől az aggastyánig, a tízmillió magyarból bárki ellophat a közpénzből 70-80 ezer jó magyar forintot – még a pénzromlást, és az államháztartási hiányt is beleértve.

Gondolkodjunk együtt egy keveset! Nem arról szól ez a történet, hogy mint a szemkilövető deviáns szadistákhoz hűséges egykori maoista pártprominens azt csücsörítené, hogy kérem más is lopott, mégse kapott büntetést. Vagy éppen azt, hogy lopjatok, csiholjatok abból hasznot, s mint évek múltán az lenni szokott, esetleg elévülésről ajvékolással kihúzzák a gyenge nyakicájukat a durva hurokból. Hogy is kezelik az ilyen ügyeket Kínában?

Lehetne még sorolni a variációkat. Mindenesetre gábor demszky mostantól de jure nem lehetne a magyar főváros főpolgármestere. Jobb helyeken, és szebb időkben egy ilyen agymenéses nyelvbénulás után – tudniillik kimondta pártjáról a rémes igazságot, miszerint korrupt és tolvaj – nemes egyszerűséggel lemondana.

Ő nem. Ő marad a város élén. A klasszikus liberális attitűd mentén az élére áll a legyőzhetetlennek vélt folyamatnak és bévülről siklatja bárhová. Lehetőleg liberálissá.

Tették elvbarátaikkal sokszor, és hatalmas pénzek fejében, akár a gabi-gabi partikon áztatva lottyadtságukat. Szerintem senkinek ne legyenek tévképzetei arról, hogy ezeket a pénzügyi fenevadakat senki nem jegyzi már a közvélemény kutatók köreiben. Ezek a politikai zombik bármikor kinyúlnak a kőrakás alól, hogy megkaparintsák a célpontot, nevezetesen pereszi parancsra Magyarországot.

Társaik, a vörös mentalitás nagy túlélői úgyszintén csordultig töltik majd a cellákat. A városüzemeltetésről esetleg majd az ügyészi kérdések özöne csap át a fejük felett.

Érik a gyümölcs! Csakhogy már eleve benne fickándozik a kukac. Az a fránya kis hernyó. Már belerejtette az eddig a kormányt bitorló foltosgallérú, idegenszívű bérencek hordája és talpnyalóik. Nincs itt már helye velük kapcsolatban jó hírnévről beszélni, mert az csak szegény jogászok életére volna veszélyes. Ugyanis belepusztulnának a harsány röhögésbe. És a kormányváltást követően reményeink szerint a hivatalok az örök mosoly házává szerveződnek át, és a bírók, meg az ügyészek röhögési veszélyességi pótlékért fognak sztrájkolni. Csekély ismeret alapján a reájuk váró ügyek gyorsuló módon történő gyarapodását előzetesen felbecsülve erre bizony minden alapjuk meg is lesz.

Vajon, majd amikor elkövetkezik az a sokak által nagyon várt állapot, hogy a 2006-os őszi események szadistáit és vérbíráit látjuk láncon a tárgyalótermekben, ugyan ki fog röhögni?

Bizonnyal a pesti tömegközlekedés miatti feszültség okozza nálam, de egyre hangosabban felötlik bennem Cato híres mondása, ami egy időben szinte szónoklattani fűszerként volt jelen a római szenátusban: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Ami annyit jelent magyarul, hogy „Egyébként változatlanul azt tanácsolom, Karthágót el kell pusztítani!”.

Demszkygrádban éppen ez történik fordított előjellel. A fővárosi testületben – ugyan nem sóval – de telehintik pénzügyi mutogatós ügyeikkel az utcáinkat, és minden pillanatunkat.

Mindeközben az autóbuszvezetők, meg a többi alkalmazott a saját létérdeke szerint cselekszik. Sztrájkolnak. Végkifulladásig.

Látnivalóan helyettünk, értünk teszik! Ezt ne felejtse el a sok tülekedő a villamoson, meg a külföldi ülepét nyaldosó szálláscsináló! A csendes többséggé félemlített, porig alázottakkal szemben nekik legalább volt bátorságuk kimondani, hogy elfogyott a lojalitás.

Cato talán elnézi szavai ferdítését! Mert változatlanul az a véleményem, hogy az mszp-nek és az szdsz-nek soha többé nem szabad a hatalom semmilyen formájának közelébe jutni. Látótávolságra sem! Ez a lényeg! Látótávolságra sem!

Ehhez adja meg az Isten minden magyaroknak legkésőbb tavasszal az urnák előtt a szebb jövő kezdetét!

Ferencváros, 2010. január 13.

Lengyel Károly

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Lengyel Károly: Demszkygrád

 1. Ez az irás úgy kerek,ahogy kell!
  Köszönet Lengyel Károlynak érte!!
  Sajnos az Rtl-en,Tv2-n,Atv-n szocializálódott nép fel sem fogja -tisztelet a kivételnek,és kinek nem inge ne vegye magára stb..-
  hogy ez róluk is szól Mármint a BKV dolgozóinak sztrájkja.Az ellen szól,hogy nem lehet mindent elkövetni búntetlenül nagyon egyszerűen: a néppel.
  Mert ma engem,holnap téged küldhetnek el,foszthatnak meg a kicsikart jogainktóll,a létünkhöz való jogunktóll,és még sorolhatnám.
  Ma elmentem a postai dolgozók melletti szimpátia tüntetésre (amiért kirúgtak 29 postai alkalmazottat mert sztrájkot szerveztek-jogosan!!!) természetesen gyalog,azaz a metrót igénybevettem.Mivel Budán lakom át kellett mennem a Margit hidon, nem várakoztam a villamosra. A hátam mögött nagy dirrel- durral jött egy nőszemély,és hangosan ócsárolta -nem részletezem!!- a Bkv dolgozóit a sztrájk miatt.Mikor mellém ért felvilágositottam,hogy ez az ő érdekében is történik,ami történik,és azért áll ez az ország olyan helyzetben ahol áll,mert ilyen -felsoroltam a tv csatornákat- helyeken szocializálódik.a nép. A válasza a következő volt: engem ugyan nem képvisel senki maga fideszbérenc!!!! Ezután én félretettem jólneveltségem,és nem küldtem el ugyan melegebb éghajlatra,de megadtam neki „ami jár”.És ez a mai napon történt.Mire számithatunk még? Ezekután hogyan képzeljük,hogy az ilyenek elmennek eldönteni a sorsukat -és a miénket is egyben-egy választással? És sajnos a nagytöbbség már ilyen!!!
  A Bkv azért áll úgy,ahogy áll,mert már az un.rendszerválltás előtt is ők „alkalmazták” a kisz és pártfunkciósokat bújtatott állásban nem kis pénzért!!!
  A volt szomszédom is közéjük tartozott,őt is igy fizették!!És még most is ez a történet náluk!!! Talán nem kellene annyi kis,közép,és felsővezető,hanem a tudás a hozzáértés alapján a tényleges munkát megfizetve kellene alkalmazottakat foglalkoztatni,nem 30-50 -szeres minimálbérrel,miközben az utazókönség életéért felelős tömegközlekedési járműveket vezetők bére a MO.-i átlag alatt van,vagy annak közelében, Ilyen egyszerű,és akkor nincs sztrájk.Én minden esetre egyetértek a sztrájkjukkal, harcoljanak a jogaikért.Ezt kell nekünk is tenni,és támogatni Őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük