KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Legalább tízezren tüntettek a cseh kormány ellen Prága központjában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több ezer ember vett részt szombaton Prágában a cseh kormány elleni tüntetésen, amelyet a parlamenten kívüli PRO (Právo Respekt Odbornost – Törvény Tisztelete és Szakértelem) párt szervezett.

A Vencel téren tartott több mint kétórás tüntetést követően a legtöbben a Letná síkságra vonultak tovább, ahol a kormányt bíráló további beszédek hangzottak el, majd 18:30 után a tüntetés véget ért. A rendőrség a téren ugyan letartóztatott egy férfit, aki Wagneres pólóban jelent meg a rendezvényen, de elmondásuk szerint a tüntetésen és a tüntetők belvároson történt átvonulása során nem volt semmilyen rendbontás, azonban tüntetők felvonulása megnehezítette a forgalmat Prága főbb útvonalain.

A szabad véleménnyilvánításhoz való jog abszolút sárba tiprása látható ezen a képen, amint ezt a fiatalt azért fogják le, mert egy Wagner-logót ábrázoló pólóban jelent meg a korményellenes tüntetésen. A rendőrség érvelése szerint ezzel a fiatal a népirtás támogatásának helyességét hirdette. Érdekesek ezek a cseh törvények… (NIF)

Petr Fiala miniszterelnök a Cseh Hírügynökségnek azt mondta, hogy ugyan tudott a tüntetésről, de nem igazán foglalkozott vele.

A tüntetők ugyanakkor éppen a miniszterelnök és kormányának távozását követelték a leghangosabban, amiért szerintük az Ukrajnában zajló események kapcsán a kormány a cseh nemzet ellen cselekszik azzal, hogy támogatja a háborút.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép és képek: cz24

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: