KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Nem fontos, hogy a nyugat elismerje a népszavazások eredményét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Oroszország számára egyáltalán nem az a fontos, hogy a Nyugat elismeri-e az új területek összetételébe való belépéséről szóló népszavazást vagy sem. A miniszter szerint azonban helyes lenne, ha az egész világ felismerné a realitást – írja a RIA Novosztyi.

Lavrov emlékeztetett arra, hogy a népek egyenlőségének és önrendelkezésének elvét számos dokumentum rögzíti, így az ENSZ Alapokmánya is. A világszervezet közgyűlésének nyilatkozata kimondja, hogy tiszteletben kell tartani azon államok területi integritását, amelyek kormányai elismerik az önrendelkezési jogot, és képviselik a területükön élő valamennyi embert. Szerinte Zelenszkij és Porosenko rezsimje nem felelt meg ezeknek a kritériumoknak.

A külügyminiszter hozzátette: az országok túlnyomó többsége megérti, hogy Oroszországnak igaza van, de nem mindegyiknek van ereje és bátorsága ennek hangot adni. Meggyőződése szerint, „az igazság megtalálja az utat”.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az új területek Oroszországba való belépése az ott élők szabad akaratnyilvánításán alapul. A népszavazások eredményének el nem ismerése és az Orosz Föderáció elleni konfrontáció eszkalációja ellentétes a történelmi valósággal.

 

Kiemelt képen Szergej Lavrov / Artyom Sobolev / NEWS.ru 

Ez is érdekelheti:  A balliberális lengyel kormány a gazdák tiltakozásának erőszakos leverésére készül

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük