KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: magas a kockázata, hogy a palesztin-izraeli válság regionális konfliktussá eszkalálódik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elég nagy a kockázata annak, hogy a palesztin-izraeli konfliktus regionális konfliktussá eszkalálódik, Oroszország provokatívnak tartja azokat a kísérleteket, amelyek mindent Iránra akarnak kenni – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

“Ami Gázát illeti, elég komoly a kockázata annak, hogy ez a válság regionális konfliktussá eszkalálódik” – mondta Lavrov újságíróknak.

“Megfigyeljük azokat a kísérleteket, amelyekkel mindent Iránra akarnak kenni, és ezeket meglehetősen provokatívnak tartjuk. Az iráni vezetés, úgy vélem, meglehetősen felelősségteljes, kiegyensúlyozott álláspontot képvisel, és csak arra szólít fel, hogy megakadályozza, hogy ez a konfliktus átterjedjen az egész térségre és a szomszédos országokra” – tette hozzá Lavrov.

“Pontosan erre fogunk törekedni a palesztinokkal, más arab kollégákkal és az izraeliekkel való kapcsolatainkban” – mondta a vezető orosz diplomata.

A feszültség október 7-én ismét fellángolt a Közel-Keleten, amikor a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveresei a Gázai övezetből meglepetésszerű támadást intéztek izraeli terület ellen. A Hamász a támadást válasznak minősítette az izraeli hatóságok agresszív fellépésére a jeruzsálemi óvárosban lévő al-Aksza mecset ellen. Izrael teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen, rakétatámadásokat indított Gáza, valamint Libanon és Szíria egyes kerületei ellen. Összecsapások zajlanak Ciszjordániában is.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter / Fotó: embassylife.ru

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás szerint őt minden Magyarországhoz és a magyarságához köti

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük