KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Könnygázt és vízágyúkat vetettek be Tbilisziben a „külföldiügynök-törvény” miatt tüntetőkkel szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Könnygázt és vízágyúkat vetettek be kedden Georgia fővárosában, Tbilisziben a „külföldiügynök-törvény” miatt tüntetőkkel szemben.

A nap folyamán ismét ezrek követelték a törvény visszavonását. A biztonsági erőkkel a parlament épületénél történt összecsapásban többen megsérültek. A tiltakozók egyebek között tojásokkal és palackokkal dobálták meg a rendőröket, akik megkezdték a törvényhozás előtti térről kiszorítani a demonstráció résztvevőit.

A törvényhozásban kedden tárgyalták második, és ezzel utolsó előtti olvasatban azt a vitatott jogszabályt, amelyet a Georgiai Álom – Demokratikus Georgia kormánypárt áprilisban terjesztett ismét a parlament elé.

Az indítvány előírná, hogy a szervezeteket, amelyeknek anyagi eszközei több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi befolyásoló ügynökökként regisztráltassák. Bírálói ezt ahhoz a törvényhez hasonlítják, amelyet Oroszország széles körben alkalmaz a másként gondolkodók elleni fellépéshez.

A törvényjavaslat újbóli beterjesztése ellen április 15. óta az ellenzék és a civil szervezetek újra és újra az utcákra vonultak. Az Európai Unió, amely decemberben adta meg Georgiának a tagjelölti státuszt, felszólította a tbiliszi vezetést, hogy ejtse ezt az előterjesztést.

MTI, hirado.hu

Kiemelt kép: rendőrök elzárják a parlament épületének bejáratát a „külföldiügynökök-törvény” elleni tüntetésen Tbilisziben, Georgiában (Fotó: EPA/David Mdzinarishvili)

Ez is érdekelheti:  Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Könnygázt és vízágyúkat vetettek be Tbilisziben a „külföldiügynök-törvény” miatt tüntetőkkel szemben

  1. Még nem történt sok véltozás, de az Unió máris beavatkozik. Azok a külföldről finanszírozott NGO-k nekik dolgoznak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük