KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Komoly műtét vár Ferenc pápára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ferenc pápa szerdán kórházba megy hasi műtétre egy bélelzáródás miatt, két évvel azután, hogy vastagbélgyulladás és vastagbélszűkület miatt 33 centimétert távolítottak el a vastagbeléből – írja az APNews.

A Vatikán közölte, hogy a nyolcvanhat éves Ferenc pápát altatásban műtik, és több napig a római Gemelli kórházban marad.

A pápa a Vatikán közlése szerint laparotómián és protézissel végzett hasfalplasztikai műtéten esik át, hogy kezeljék a bél visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó szűkületét.

A laparotómia nyílt hasi műtét. Segítségével a sebész diagnosztizálhat és kezelhet problémákat. A közlemény szerint Ferenc pápa bélelzáródás miatt szenvedett, ami egy korábbi heg felett kialakult sérv.

„A pápa több napig az egészségügyi intézetben fog tartózkodni a műtét utáni felépülése érdekében”

– áll a közleményben.

A pápát március végén vizsgálták az orvosok, akkor légúti fertőzés miatt szállították kórházba szerdán Ferenc pápát.

A műtéttel kapcsolatban a nemzetközi források emlékeztettek rá, hogy Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal is küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején.

APNews; Magyar Nemzet

Kiemelt kép: cvvnews.com

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: