KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Komoly műtét vár Ferenc pápára

Ferenc pápa szerdán kórházba megy hasi műtétre egy bélelzáródás miatt, két évvel azután, hogy vastagbélgyulladás és vastagbélszűkület miatt 33 centimétert távolítottak el a vastagbeléből – írja az APNews.

A Vatikán közölte, hogy a nyolcvanhat éves Ferenc pápát altatásban műtik, és több napig a római Gemelli kórházban marad.

A pápa a Vatikán közlése szerint laparotómián és protézissel végzett hasfalplasztikai műtéten esik át, hogy kezeljék a bél visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó szűkületét.

A laparotómia nyílt hasi műtét. Segítségével a sebész diagnosztizálhat és kezelhet problémákat. A közlemény szerint Ferenc pápa bélelzáródás miatt szenvedett, ami egy korábbi heg felett kialakult sérv.

„A pápa több napig az egészségügyi intézetben fog tartózkodni a műtét utáni felépülése érdekében”

– áll a közleményben.

A pápát március végén vizsgálták az orvosok, akkor légúti fertőzés miatt szállították kórházba szerdán Ferenc pápát.

A műtéttel kapcsolatban a nemzetközi források emlékeztettek rá, hogy Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal is küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején.

APNews; Magyar NemzetKiemelt kép: cvvnews.com

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük