KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán nacionalisták és zsoldosok állomáshelyét semmisítette meg az orosz légierő (videó) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz csapatok megsemmisítették azokat az ukrán szabotőröket, akik csónakokból próbáltak partra szállni Herszon térségében – közölte a védelmi minisztérium. Konsztyantyinovkában ukrán nacionalisták és külföldi zsoldosokat semmisített meg az orosz légierő.

“A Dnyeper torkolatának vízterületén lelepleztek egy ukrán szabotázscsoport gyors partraszálló hajóit és partra szállási kísérletét a Herszon területen. Ennek eredményeként az ukrán haditengerészet két partraszálló hajója, fedélzetén szabotőrökkel együtt, megsemmisültek” – közölte a minisztérium.

Emellett az orosz légierő több mint száz ukrán nacionalistát és zsoldost semmisített meg a Donyecki területen található Konsztyantyinovkában, amikor nagy pontosságú fegyverek csapást mértek az ukrán fegyveres erők 95. légideszantos támadó dandárjának ideiglenes telepítési pontjára.

Cirkálórakétákat indító orosz hadihajók megsemmisítettek egy HIMARS többszörös rakétavetőkhöz és M777-es ágyúkhoz tartozó lőszereket tartalmazó bázist a Hmelnickij régióban lévő Bohdanivtsi falu közelében.

Szintén az elmúlt nap folyamán az orosz erők támadták:

négy rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárt;
az Sz-300-as föld-levegő rakétarendszer radarját;
hat parancsnoki és irányító állást, köztük a 60. gyalogosdandár egységeit a Zaporizzsjai területen és a 113. területvédelmi dandárt a Harkovi területen.

“A rakétaelhárítás részeként négy szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszerrel indított rakétát lőttek el Uszpenovka, Markovo, Minkovka és Szemjonovka települések közelében” – közölte a minisztérium.

A légvédelmi erőknek sikerült lelőniük hat ukrán drónt és elfogniuk hat Uragan többszörös rakétavető lövedéket a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Biden már azt sem tudja, hogy milyen évet írnak - rövidhír

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük