Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kissinger az ukrajnai konfliktus tárgyalásos megoldását sürgette

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, nemzetbiztonsági főtanácsadó az ukrajnai ellenségeskedések békés, tárgyalások útján történő megoldására szólított fel. A brit Spektator portál “Hogyan kerüljük el az új világháborút” című cikkében kijelentette, hogy a konfliktus újabb eszkalációja globális katasztrófához vezethet.

Többször is támogatásomat fejeztem ki a szövetségesek katonai erőfeszítései iránt, amelyek célja az orosz agresszió megakadályozása Ukrajnában. De közeledik az idő, hogy a már megtett stratégiai változtatásokra építsünk, és azokat egy új struktúrába integráljuk, amelynek célja a béke tárgyalások útján történő elérése írta Kissinger .

Kissinger megjegyezte, hogy a legtöbb ország ellenzi a konfliktus eszkalációját és az atomfegyverek alkalmazását. Véleménye szerint Oroszország és Ukrajna között tűzszüneti vonal kialakítása szükséges a február 24-e előtt fennálló határok mentén. A Krím-félszigetről és más témákról szólva a Nobel-díjas politikus azt mondja, hogy az ellenségeskedés megszűnése után ezekről is beszélni kell. A helyzet megoldásának egyik módját abban látja, hogy nemzetközi szervezetek felügyelete mellett tartanak népszavazást.

Véleménye szerint a békefolyamat mindenképpen összeköti Ukrajnát a NATO-val, hiszen a február 24-én kezdődő események ellehetetlenítették Kijev semlegességét. Svédország és Finnország NATO csatlakozásával pedig ez egyre reálisabbá válik.

A volt amerikai külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a békeszerződés megkötése után nem szabad lekicsinyelni Oroszország státuszát. Felhívta a figyelmet Moszkva több évszázados szerepére a globális egyensúlyhoz.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő korábban azt mondta , hogy a Kreml nagy érdeklődéssel tanulmányozza Kissinger elképzeléseit a jelenlegi ukrajnai helyzet megoldásáról. Az államfő szóvivője tehetséges és tapasztalt szakembernek nevezte Kissingert.

 

Kiemelt képen Henry Kissinger / Dai Tianfang/ZUMAPRESS.com/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: