KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kissinger az ukrajnai konfliktus tárgyalásos megoldását sürgette

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, nemzetbiztonsági főtanácsadó az ukrajnai ellenségeskedések békés, tárgyalások útján történő megoldására szólított fel. A brit Spektator portál „Hogyan kerüljük el az új világháborút” című cikkében kijelentette, hogy a konfliktus újabb eszkalációja globális katasztrófához vezethet.

Többször is támogatásomat fejeztem ki a szövetségesek katonai erőfeszítései iránt, amelyek célja az orosz agresszió megakadályozása Ukrajnában. De közeledik az idő, hogy a már megtett stratégiai változtatásokra építsünk, és azokat egy új struktúrába integráljuk, amelynek célja a béke tárgyalások útján történő elérése írta Kissinger .

Kissinger megjegyezte, hogy a legtöbb ország ellenzi a konfliktus eszkalációját és az atomfegyverek alkalmazását. Véleménye szerint Oroszország és Ukrajna között tűzszüneti vonal kialakítása szükséges a február 24-e előtt fennálló határok mentén. A Krím-félszigetről és más témákról szólva a Nobel-díjas politikus azt mondja, hogy az ellenségeskedés megszűnése után ezekről is beszélni kell. A helyzet megoldásának egyik módját abban látja, hogy nemzetközi szervezetek felügyelete mellett tartanak népszavazást.

Véleménye szerint a békefolyamat mindenképpen összeköti Ukrajnát a NATO-val, hiszen a február 24-én kezdődő események ellehetetlenítették Kijev semlegességét. Svédország és Finnország NATO csatlakozásával pedig ez egyre reálisabbá válik.

A volt amerikai külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a békeszerződés megkötése után nem szabad lekicsinyelni Oroszország státuszát. Felhívta a figyelmet Moszkva több évszázados szerepére a globális egyensúlyhoz.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő korábban azt mondta , hogy a Kreml nagy érdeklődéssel tanulmányozza Kissinger elképzeléseit a jelenlegi ukrajnai helyzet megoldásáról. Az államfő szóvivője tehetséges és tapasztalt szakembernek nevezte Kissingert.

 

Kiemelt képen Henry Kissinger / Dai Tianfang/ZUMAPRESS.com/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük