KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína felszólítja az EU-t, hogy az ukrajnai konfliktus „kiváltó okaival foglalkozzon ”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai országoknak arra kellene összpontosítaniuk, hogy megtalálják és kijavítsák azokat a ” alapvető okokat”, amelyek az ukrajnai válsághoz vezettek – mondta Li Hui, Kína eurázsiai ügyekért felelős különleges képviselője szerdán Berlinben, az Andreas Michaelis, német szövetségi külügyminisztérium államtitkárával folytatott megbeszélésen.

Li elmondta, hogy Peking álláspontja az ukrán kérdésben változatlan, és a kínai külügyminisztérium által kiadott közlemény szerint a béketárgyalások és a konfliktus politikai rendezésének előmozdítására összpontosít.

Hszi Csin-ping kínai elnök szavait idézve Li azt mondta, hogy „nincs csodaszer a válság megoldására”, és hogy minden félnek a kölcsönös bizalom erősítésével kell kedvező feltételeket teremtenie a béketárgyalások újrakezdéséhez.

„Kína támogatja az európai országokat abban, hogy a válság gyökereiből induljanak ki, és találjanak megoldást mind a tünetekre, mind a kiváltó okokra, és tegyenek erőfeszítéseket az európai kontinens hosszú távú stabilitása érdekében” – mondta Li, hozzátéve, hogy Peking kész szoros kapcsolatot fenntartani Németországgal ebben a kérdésben.

A közlemény szerint Michaelis kijelentette, hogy a német fél nagyra értékeli Kína pozitív erőfeszítéseit az ukrajnai válság enyhítésére, és megjegyezte, hogy a két ország számára „hasznos és szükséges” a párbeszéd megerősítése számos fontos nemzetközi és regionális kérdésről, köztük az ukrajnai helyzetről.

Li és Michalis találkozója része a kínai különmegbízott egyhetes európai körútjának, amelynek célja, hogy ösztönözze az ukrajnai politikai rendezést és előmozdítsa Peking 12 pontos útitervét a térség békéjének elérésére.

A megbízott már találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, Lengyelország külügyminiszter-helyettesével és a francia külügyminisztérium tisztviselőivel. A tervek szerint pénteken moszkvai látogatással fejezi be körútját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Li Hui, az eurázsiai ügyekért felelős kínai különmegbízott ©  Jevgenyij Odinokov ; RIA Novosti

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük