KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kikutatták a szakértők: Obama kiváló elnök volt, Trump a legrosszabb, Biden meg nagyszerűbb Reagannél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiadta rangsorát az Elnöki Nagyszerűség Projekt, Trump az objektív lajstrom szerint a legszörnyűbb rabszolgatartókat is alulmúlja.

Újra jelentkezett rangsorával az Elnöki Nagyszerűségi Projekt, amely rendszeres időközönként teszi sorrendbe „nagyszerűségük” alapján az Egyesült Államok elnökeit. Idén harmadik alkalommal hozták ki Amerika valaha volt legnagyszerűbb elnökének az amerikai polgárháborút az északi uniós államok oldalán megnyerő, a rabszolgákat felszabadító Abraham Lincolnt – és a legrosszabbnak Donald Trumpot.

Donald Trump a szakértők szerint rosszabb elnök volt, mint James Buchanan, aki személyesen nyúlt bele az amerikai feketék állampolgárságáról szóló Dred Scott v. Sandford perben a Legfelsőbb Bíróság döntésébe annak érdekében, hogy minél inkább rabszolgaság-párti döntés szülessen.

Alulmúlta Andrew Johnsont, aki az amerikai polgárháborút követően azon dolgozott, hogy az ország újraegyesítése után minél rosszabb legyen a feketéknek, ellenben az USA szétszakítását elérő szakadár politikusoknak minél jobb. Rosszabb volt Franklin Peirce-nél, aki szerint a rabszolgaság eltörlését szorgalmazók a nemzet egységének aláásói voltak, és kevesebbre tartják William Henry Harrisonnél is, aki kilenc napot tölthetett csak hivatalban, mielőtt elhunyt volna.

A módszertanról annyi tudható, hogy a rangsor 154 résztvevő megkérdezésével állítják össze. Köztük vannak az Amerikai Politikatudományi Társaság Elnöki és Végrehajtó Politikai Osztályának jelenlegi és korábbi tagjai, illetve olyan tudósok is, akik nemrégiben publikáltak tudományos közleményeket a területhez kapcsolódó folyóiratokban vagy jelentettek meg könyveket akadémiai kiadóknál. A résztvevők az elnököket 0-100 közötti skálán osztályozzák, melyen a 0 a totális bukást, az 50 az átlagosságot, a 100 pedig a nagyszerűséget jelzi. Bár az American Greatness Project közleményében leszögezte, hogy a kutatás résztvevőinek politikai és ideológiai elkötelezettsége

Ronald Reagant például a republikánus résztvevők átagosan az ötödik helyre rakták, a demokraták átlagosan a tizennyolcadikra. Donald Trumpot pedig a republikánus résztvevők a 41., míg a demokraták az utolsó helyre tették. Hasonló a helyzet Barack Obamával és Joe Bidennel: őket a deomkraták a 6. és 13., a republikánusok a 15. és 30. helyekre tették. A demokrata Bill Clintont viszont a republikánusok taksálták magasabbra (10. helyre), mint a demokraták, akiknél az exelnök csak a 12. helyre futott be.

Az első ötben Abraham Lincoln mellett megtalálható még a második világháborút megnyerő és az amerikai gazdaságot a világgazdasági válság után talpra állító Franklin D. Roosevelt, az államalapító George Washington, a nagy tőkés cégeket berámázó és a Panama-csatornát megépítő Theodore Roosevelt, valamint az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat legfőbb szerzője, Thomas Jefferson.

Barack Obama a 7., Joe Biden a 14., a hidegháborút megnyerő Ronald Reagan pedig a 16. helyen végzett a nagyszerűségi listán.

Mandiner

Kiemelt képen: Donald Trump volt elnök egy az előválasztás éjszakáján az iowai Des Moines-ban, 2024. január 15-én. © AP / Pablo Martinez Monsivais

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kikutatták a szakértők: Obama kiváló elnök volt, Trump a legrosszabb, Biden meg nagyszerűbb Reagannél

  1. Ebben a cikkben csak baromságokat állít aki ezt „ki” találta és kutatta !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük