KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiknek jár extra rezsicsökkentés az Avason?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Jakab Péter és Szilágyi Szabolcs
Jakab Péter és Szilágyi Szabolcs

Mit tesz a miskolci önkormányzat azért, hogy az önkormányzati lakások bérlői rendeltetésszerűen használják a város vagyonát, többek között fizessék a rezsit, tette fel a kérdést a Jobbik azok után, hogy szerintük 2010 óta jelentősen nőtt azon bérlők száma, akikkel szemben az önkormányzat rendkívül elnéző, ha a számlák fizetéséről van szó.

Szilágyi Szabolcs, a Jobbik avasi önkormányzati képviselője elmondta, közérdekű adatkéréssel fordult a városvezetéshez, hogy megtudja, hogyan alakult a Fidesz regnálása alatt a fizetési morál egy olyan lépcsőházban, ahol a lakások többsége a város tulajdonában van. Ha hinni lehet a Fidesz propagandájának, és a város valóban fellép az ingyenélőkkel szemben, kedvező számsort kellett volna kapjak. Ehhez képest az önkormányzati lakások bérlőinél 2010 óta a távhőtartozás 3-ról 6 millióra nőtt, a lakbértartozás 50 százalékkal lett több, a vízdíjhátralék pedig 60 ezerről közel félmillióra emelkedett – ismertette az adatokat Szilágyi.

Úgy látszik, vannak, akiknek extra rezsicsökkentés jár az Avason – ezt már Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője mondta, aki szerint a kasszából hiányzó pénzt a többi miskolcitól hajtja be a város. Mint mondta, nagyon sok miskolci tisztességesen fizetné a számláit, ők mégsem kapnak önkormányzati lakást, míg azok, akik nem fizetik a rezsit, évekig maradhatnak. Jakab Péter szerint a város nem védi meg a tisztességesen fizetőket.

Emlékeztetett arra is, amikor a Jobbik korábban Lyukóvölgyben kiköttette a vizet azoknál, akik éveken át nem voltak hajlandóak fizetni érte, a Fidesz élesen támadta a pártot. Ennek ellenére a Jobbiktól segítséget kérő, korábban 2 millió forint vízdíjtartozást felhalmozó kertszövetkezet adóssága egy év alatt minimálisra csökkent. Ugyanezt az eredményt a Fidesz öt év alatt, százmilliós felzárkóztató programokkal sem tudta elérni – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kiknek jár extra rezsicsökkentés az Avason?

  1. Oda kényelmesedett a társadalom egyes rétege–hogy teljesen el kellene törölni a kiadásaikat és még akkor is háborogna -valamiért —

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük