KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev felszólította Magyarországot, azonnal vessen véget az ukránellenes retorikának

Személyesen figyelmeztették a magyar nagykövetet a kijevi külügyminisztériumban, hogy „teljes mértékben elfogadhatatlan a magyar vezetés részéről régóta tapasztalható ukránellenes retorika, ami súlyos károkat okoz az ukrán-magyar kapcsolatokban”.

Íjgyártó Istvánt azután kérették be a nagykövetségre, hogy Orbán Viktor egy külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen arról beszélt, a háború következtében Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, „egy senki földje”.

Az ukrán külügy felszólította a magyar felet, hogy „vessen véget ennek a negatív folyamatnak, hogy ne járjon helyrehozhatatlan következményekkel a két ország viszonyára nézve”.

A magyar külügy korábban így reagált az ügyre:

„A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta. Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.”

(Reuters, Vadhajtások)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük