KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Keménykednek a lengyelek a németekkel a Leopard tankok miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint „másodlagos”, hogy Berlin beleegyezik-e a Leopard 2 harckocsik leszállításába Ukrajnának.

Varsó nyomást gyakorol Berlinre, hogy engedélyezze a német gyártmányú Leopard 2 harckocsik szállítását Ukrajnának, ugyanakkor nem tartja feltétlenül szükségesnek azt, hogy ehhez a német kormány hozzájáruljon – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

„A beleegyezés másodlagos kérdés”

– állította a Polsat televíziónak adott szerdai interjújában. Varsó arra számít, hogy gyorsan megkapja Berlin engedélyét, de „egyedül is megteheti a helyes lépést” – tette hozzá.

Lengyelország 14 Leopard 2 harckocsit ajánlott fel Kijevnek, és azt szeretné, ha más nyugati országok, köztük Finnország, Dánia és Franciaország is hozzájárulnának ahhoz, hogy Ukrajna akár 100 harckocsit kapjon. Morawiecki szerint sürgős az ukrán páncélos flotta feltöltése, mert Oroszország „valószínűleg” már februárban offenzívát indíthat az ukrán erők ellen – tette hozzá „különféle” szakértői véleményekre hivatkozva.

A lengyel vezető azzal vádolta Németországot, hogy a „legkevésbé proaktív” európai nemzetek közé tartozik Ukrajna tankokkal való felfegyverzése tekintetében. Berlin állítólag azt akarja, hogy az Egyesült Államok mutasson előbb példát (küldjön tankokat), mielőtt Berlin engedélyezné a német gyártmányú páncélosok Kijevnek történő szállítását.

Washington egyelőre nem hajlandó átadni az M1 Abrams tankjait Ukrajnának. Médiajelentések szerint az amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy Kijevnek gondot okozna a tankok költséges üzemeltetése és megfelelő szervizelése, azonkívül pedig a kezelőszemélyzet kiképzése is időigényes feladat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen lengyel Leopard 2A5 tank

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük