KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Keményen nekiment Szijjártó Péter a szélsőbaloldali aktivista támogatóinak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A minisztert egy Londonban tartott előadás során kérdezték Ilaria Salisról.

Ilaria Salist 2023 februárjában tartóztatták le, miután a vádak szerint társaival Budapest több pontján súlyosan összevert embereket, akikről azt feltételezték, hogy a neonáci Kitörés túra résztvevői. Erről kérdezték Szijjártó Pétert, aki a londoni Chatham House-ban tartott előadást. A kérdésre, hogy mennyire lesz kínos, hogy egy európai parlamenti képviselő Budapesten ül börtönben, miközben Magyarország átveszi a soros elnökséget az Európai Unióban, a következőt válaszolta a miniszter:

Számomra az a kínos, ahogyan kezelik ezt az ügyet, ahogy a média kezeli ezt az ügyet, és ahogy az olasz politikai élet kezeli ezt az ügyet. Megdöbbentő számomra, hogy őszinte legyek. Megdöbbentő, mert önök azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán. Tényleg védjük az ilyen embereket? Tényleg az ilyen embereket tekintjük hősöknek? Ezek az emberek, beleértve ezt a hölgyet is, Budapestre jöttek azzal a határozott szándékkal, hogy embereket verjenek az utcán. Mit tettek? Nem találtak szélsőjobboldali embereket, ezért vadásztak olyan emberekre, akik fekete öltönyt vagy fekete ruhát viseltek, és kevesebb hajuk volt, mert azt gondolták, hogy ők szélsőjobboldaliak, és megverték őket az utcán, nyíltan

– foglalt álláspontot a külgazdasági és külügyminiszter.

Látta a képeket ezekről az emberekről a viperákkal? Majdnem megölték őt. Nézze meg a képeket a fejükről, a testükről, ez a hölgy ezzel a szándékkal jött, és megverték ezeket az embereket. Most meg hősként kellene tekinteni rá? Hol élünk? És minket vádolnak, hogy hogyan bánunk azzal a személlyel, aki ilyen kegyetlen szándékkal jött Magyarországra. Sajnálom, hogy börtönben tartjuk őt, de mit kellene vele tegyünk? Tegyük őt a Hősök terének a közepébe, és mutassuk meg, hogy ez Európa jövője?

– zárta gondolatait a politikus.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter fenyegetőzik: Nem leszünk békések a Hősök terén

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter beszédet mond a Megafon Klub: Háború vagy béke? című rendezvényen a Millenárison 2024. május 6-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük