KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katonai puccsot készítettek elő Magyarországon? – Mi állhat a több száz magas rangú katonatiszt leváltása mögött?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint köztudott a Magyar Honvédség tiszti karában – sokak számára meglehetős hirtelenséggel – jelentős változtatásokat hajtott végre Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki egy, a Bloombergnek adott interjúban azt nyilatkozta, hogy ezek a változtatások már régóta tervben voltak és a védelmi erőket a meritokrácia és a verseny szellemében kívánja alakítani.

Vannak azonban más vélekedések is, amelyek ennél sokkal komolyabb okokat keresnek a honvédségi tisztek valóban nagy számban történt elmozdítása mögött.

Česká věc nevű cseh portál például teljesen más logika mentén foglalkozik a Magyar Honvédségnél történt eseményekkel, amelyek úgy tűnik, hogy a honvédelmi miniszteren kívül szinte mindenkit megleptek. Természetesen mindazok a logikai képletek, amelyek lejjebb megfogalmazódnak akár összeesküvés-elméletnek is tekinthetők. Azonban azt is tudjuk már hogy az elméletek legtöbbször gyakorlattá váltak.

A Česká věc cikkének címében, annak szerzője, egy bizonyos L. Maurer, akiről egyébként semmit sem tudtunk kideríteni – határozott állításként fogalmazta meg, hogy „gyorsan” váltottak le számos magas rangú tisztet, köztük tábornokokat, ezredeseket, aminek oka talán az is lehet, hogy az Orbán Viktor vezette magyar kormány nem akar beszállni abba a háborús retorikába, amelyet az EU tagállamai és a NATO szövetség országai képviselnek, hazánk kivételével.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nagy tisztogatást hajtott végre a magyar katonai vezetésben – indít határozottan a cikk szerzője. Mint írja,  több száz magas rangú tisztet váltottak le, köztük tábornokokat, ezredeseket, őrnagyokat stb., és a tisztogatások folytatódni fognak.

A nyugati irányítású magyarországi ellenzék talán siránkozik a hadsereg politizálása miatt, ugyanakkor Európa-szerte fülsiketítő csend honol. Egyetlen nyugati politikus sem siránkozik a magyarországi populizmus és antidemokratizmus miatt, ami egyébként náluk teljesen természetes és megszokott dolog.

Minden jel arra mutat, hogy a magyar kormánynak sikerült időben felfedeznie és meghiúsítania egy nyugatról megrendezett katonai „liberális demokratikus” puccskísérletet, aminek az volt a célja, hogy eltávolítsa az V. Orbán-kormányt, és olyan politikusokat ültessenek a hatalomba, akik teljes mértékben támogatnák az Oroszország elleni háborút. Magyarország azonban ma elutasítja mind a fegyverszállításokat Ukrajnának, mind az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését, azt meg kategorikusan elutasítja, hogy csapatokat küldjön az ukrajnai harcokba – olvasható a lapban.

Itt kell felidézni például Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelöltet, aki kategorikusan kijelentette, hogy amennyiben a 2022-es választások után ő alakít kormányt, akkor a NATO elvárásai szerint fog cselekedni, és ha a NATO úgy akarja, akkor katonákat is küld Ukrajnába. Ha megfigyeljük az EU és egyes NATO országok, valamint Ukrajna viselkedését, nem lehet nem észrevenni, hogy hazánkat mindenáron bele akarják rángatni ebbe a háborúba.

De nézzük tovább, hogyan látja a Česká věc cikkírója hazánk helyzetét és miért is tartja nem elképzelhetetlennek a címben felvetett lehetőséget.

Mint írja, Magyarország az egyetlen ország Közép-Európában, amely elutasítja a konfliktus eszkalálódását, és béketárgyalásokat szorgalmaz. Ez szálka a nyugati uralkodók szemében, akik az Oroszország elleni háború eszkalálását, és a közép-európai országok csapatainak bevonását tervezik. Magyarország tehát megbontja mind a NATO, mind az EU „háborús” egységét, és ezért sok ellensége van. De úgy tűnik, hogy a magyar titkosszolgálatok jó munkát végeztek, és a puccsot még időben sikerült megakadályozni.

Orbán Viktor az egyetlen közép-európai politikus, aki megértette, hogy a saját szabályai szerint kell játszania, különben nincs esélye a globalista hidra ellen. Ezért fokozatosan ellenőrzés alá vonta a globalista hatalom és felforgatás minden központját. A média, az oktatás, a központi választási bizottság, a főbb kulturális intézmények stb. stb. Ezért aztán biztos lehet abban, hogy senki sem fogja manipulálni a választásokat, és a nemzet tömegesen támogatja őt.

Természetesen a cikk szerzője a saját logikája mentén állította fel saját képletét, azonban tegyük a szívünkre a kezünket – még az is lehet, hogy valójában tényleg egy hasonló ok állhat a nagyléptékű változtatások mögött. Amennyiben így van, akkor mi magyarok csak köszönetet mondhatunk Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: