KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katolikus püspök keresztény üzenetét tiltotta le a Facebook

Székely János szombathelyi püspök (fotó: kapisztrantemplom.hu)

Az nem újdonság, hogy a Facebook nem tolerálja a nyílt társadalom eszméjével ellentétes gondolatokat, és rendszeresen távolít el az üzenőfalakról neki nem tetsző bejegyzéseket, megosztásokat a felhasználó hosszabb-rövidebb letiltásával kiegészítve. Azon sem érdemes meglepődni, hogy a magánüzeneteket is bőszen pásztázzák Cukorhegyi cenzorai és az algoritmusok, most azonban sikerült igencsak elvetniük a sulykot. Amíg Ferenc pápát vagy éppen Beer Miklós váci megyéspüspököt körülsztárolják a haladó véleményformálók, amiért nekik tetsző dolgokat mondanak, Székely János szombathelyi megyéspüspököt gyakorlatilag a Kurucinfo mellé száműzte a Facebook.

Aki próbált már kurucinfós linket megosztani akár csak magánüzenetben a Facebookon, az ismeri azt a felugró ablakos rendszerüzenetet, amellyel figyelmeztet a közösségi oldal, hogy ilyesmiről beszélni is veszélyes a nyílt társadalomban. Ezután természetesen nem is engedi át a rendszer a linket, hiszen a radikális oldal bármilyen linkje tiltólistán van.

Igencsak durva fordulat, hogy ha teljes oldallal nem is rögtön, de egy-egy, a haladó világképbe nem illeszkedő cikkel bárki szintén tiltólistára kerülhet. A konzervatívnak és kormánypártinak nem kifejezetten nevezhető Nyugat.hu-nál aligha gondolták, hogy valaha egy cikkükre ugyanolyan Zuckerberg-pecsét kerül majd, mint a Kurucinfóra. Ehhez ráadásul a szombathelyi hírportálnak nem is kellett rasszizmussal, migránsellenességgel, muzulmánellenességgel, homofóbiával vádolható írást megjelentetnie – hogy a szabad világ által leggyakrabban szankcionált gondolatbűnöket említsük. (Kicsit bizonytalanul soroljuk ezen bűnök közé az antiszemitizmust, amióta a nyugati haladók is csak Magyarországra harsogják, de a saját portájuk előtt nem tartják fontosnak sepregetni a tömeges muzulmán bevándorlás miatt megsokasodott zsidóellenes gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatban. – Ja, kérem, a migránsoknak szabad gyűlölködniük – NIF szerk.) Elég volt egy markáns keresztény üzenet.

Megcáfolta az Egyház bűneiről szőtt hazugságokat

Hogy mi ez a cikk, amelyet a Facebook a náci bélyeggel kukába dobott tartalmak közé hajított? Nos, ez Székely János szombathelyi megyéspüspök nyílt levele, amellyel a Nyugat.hu egy cikke alatti hozzászólásokban felbukkant, a kereszténységet és elsősorban a katolicizmust érő, közkeletű vádaskodások állításait cáfolta meg. Az Egyházat milliók haláláért felelőssé tevő véleményekre válaszul kifejtette, hogy az európai boszorkányüldözések során kivégzett, mintegy 50 ezer ember elsöprő többségét városok és fejedelmek világi bíróságai ítélték el, míg egyházi bíróságok összesen nagyjából ezret, ráadásul azok többsége is protestáns bíróság volt, nem katolikus. Rávilágított, hogy a spanyol inkvizíció, amelyet szintén gyakran érzékeltetnek milliós tömegek gyilkosaként, összesen körülbelül 3000 embert végeztetett ki az évszázadok alatt. A sokak által kizsákmányoló-gyarmatosító háborúknak gondolt keresztes hadjáratokról kifejtette, hogy az a keresztény világ önvédelmi harca volt a virágzó közel-keleti kereszténységet a föld színéről eltörlő iszlám hódítás ellen.

Ez is érdekelheti:  Provokáció? - Nem tarthat beszédet Orbán Viktor az Európai Parlament első plenáris ülésein

    „Ha nem lett volna a keresztes háborúk kétségbeesett kísérlete, akkor valószínűleg a mohácsi vész és Magyarország iszlám megszállása kb. 200 évvel előbb történik meg, és akkor valószínűleg Magyarország ma már nem létezne”

– tette hozzá. Ugyancsak megcáfolta a katolicizmus nevében elkövetett amerikai népirtások legendáját. Hangsúlyozta, hogy a papok gyakran éppen az indián lakosság védelmére keltek a pénzéhes hódítókkal szemben, és ahol spanyol vagy portugál, azaz katolikus országok hódítottak, ott a klérusnak is köszönhetően, máig nagy indián népek maradtak meg, mint a kecsuák, ajmarák, guaranik. A püspök arra is felhívta a figyelmet, hogy a huszadik század sok tízmillió áldozatot követelő vérzivatarai éppen az istentagadó, vallásgyűlölő ideológiák, a nácizmus és a kommunizmus következményei.

A milliók meggyilkolásával hamisan vádolt Egyháznak köszönhető többek között az intézményesített oktatásügy és egészségügy. (fotó: fejervar.hu)

A kereszténységgel szembeni hamis vádak mellett a vallás és az Egyház pozitív hozadékairól is szót ejtett Székely János. A kereszténység történelmi gyümölcsei között sorolta fel az ingyenes iskolát, a kórházat, a nyugati jogrendet és szociális hálót, a klasszikus művészeteket, az európai tudományos és technikai fejlődést, valamint a rabszolgaság megszüntetését. Hozzáfűzte, hogy Földünk legélhetőbb része éppen az, ahol a kereszténység megtermékenyítette a kultúrákat.

Az istentagadó vallásgyűlölet még mindig tombol

Mindez így együtt már túl sok volt a Facebook istentagadó, vallásgyűlölő cenzorainak. A konzervatív tartalmakat az amerikai elnökválasztáskor is diszkrimináló, majd a magyar választásba is beavatkozó közösségi oldal most nem elégedett meg azzal, hogy a felhasználók szeme elől háttérbe szorítsa a megosztott tartalmat, hanem egyből veszélyesnek minősítette a püspök szavait, és így nem is lehet megosztani.

Székely János bűne, hogy egyes, a nyílt társadalom eszméjéhez illeszkedő dolgokat mondó főpapokkal szemben, ő a keresztény gondolatot és értékrendet hirdeti a médiában, ha erre lehetőséget kap. Sőt, ha nem kap, akkor kér, hiszen ő kereste meg a Nyugat.hu-t, kérve, hogy közöljék le a nyílt levelét. A szólásszabadság haladó világbeli hanyatlását elnézve, könnyen lehet, hogy a püspök muzulmán hódítást taglaló szavai vágták ki a biztosítékot a cenzúránál. Amióta emberi jogi kötelességünknek hirdetik, hogy szeretnünk kell az Európába bevándorló muzulmán tömegeket, azóta semmilyen, az iszlámmal kapcsolatos bírálat nem fér bele az állítólag szabad közbeszédbe. Ha kell, még a történelmet is meghamisítják és letagadják, aki pedig elmondja az igazat, azt letiltják.

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen óriási bukta előtt áll

Forrás: Pesti Srácok

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Katolikus püspök keresztény üzenetét tiltotta le a Facebook

  1. kedves Székely János püspök úr! Egyetértek írásával kérem vegye fontolóra azon sérelmezésemet, hogy önök még mindig úgy tanítják az igét, hogy idézem „….és az írások szerint harmadnapra feltámadott…” Kérem tisztelettel ne tegyék – ha csak az írás szerint hirdetik – hitel és tudással tegyék Feltámadott – így nincs helye Jézusnak a kereszten – kérem vegyék le róla – mert antiszemita – nekem a zsidók jutnak eszembe akik keresztre feszítették – köszönöm, hogy elolvasott! id. Kiss László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük