KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kamu Geri Kijevben: „Budapest Ukrajna mellett áll és a magyar kormány nem azonos Magyarországgal”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hazaáruló főpolgármester Kijevben nyilatkozott.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására az ukrán fővárosban van az alkalmatlan Karácsony Gergely főpolgármester, aki nemzetközi sajtótájékoztatót is tartott prágai, varsói és pozsonyi kollégájával.

Ezt megelőzően a visegrádi négyek főpolgármesterei Kijev főpolgármesterén kívül magas rangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével és vezető uniós diplomatákkal is találkoztak. A kijevi látogatás célja annak áttekintése volt, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak – derült ki az MTI-nek küldött tájékoztatóból.

Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón „szolidaritását fejezte az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával”.

Karácsony Gergely azt mondta:

Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi ki sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal.

A főpolgármester egyúttal azt hangoztatta:

„Miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek: béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása, és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.”

MTI, Vadhajtások

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kamu Geri Kijevben: „Budapest Ukrajna mellett áll és a magyar kormány nem azonos Magyarországgal”

  1. Ezt a nagyzerű embert, aki csak maga! „Eztet” nagyon szeretjük, de nagyon!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük