KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kamu Geri Kijevben: “Budapest Ukrajna mellett áll és a magyar kormány nem azonos Magyarországgal”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hazaáruló főpolgármester Kijevben nyilatkozott.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására az ukrán fővárosban van az alkalmatlan Karácsony Gergely főpolgármester, aki nemzetközi sajtótájékoztatót is tartott prágai, varsói és pozsonyi kollégájával.

Ezt megelőzően a visegrádi négyek főpolgármesterei Kijev főpolgármesterén kívül magas rangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével és vezető uniós diplomatákkal is találkoztak. A kijevi látogatás célja annak áttekintése volt, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak – derült ki az MTI-nek küldött tájékoztatóból.

Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón “szolidaritását fejezte az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával”.

Karácsony Gergely azt mondta:

Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi ki sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal.

A főpolgármester egyúttal azt hangoztatta:

„Miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek: béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása, és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.”

MTI, Vadhajtások

One thought on “Kamu Geri Kijevben: “Budapest Ukrajna mellett áll és a magyar kormány nem azonos Magyarországgal”

  1. Ezt a nagyzerű embert, aki csak maga! “Eztet” nagyon szeretjük, de nagyon!!!!!!

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: